nowmag.gr

Ως CEO και συνιδρυτής της εταιρείας, ήταν υπεύθυνος από το 2015

Μετά από έξι χρόνια ηγεσίας, ο Jack Dorsey που ήταν CEO και συνιδρυτής του Twitter, αποχωρεί από την εταιρεία, με τον CTO Parag Agrawal να τον αντικαθιστά άμεσα.

Όπως είπε ο Dorsey σε δήλωσή του, “Αποφάσισα να αποχωρήσω από το Twitter γιατί πιστεύω πως η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει πέρα από τους ιδρυτές της. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Parag να αναλάβει τη θέση μου. Είμαι βαθιά ευγνώμων για τις ιδιότητές του και είναι η δική του ώρα να αναλάβει την εταιρεία.” Ο Dorsey σκοπεύει να παραμείνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου τους επόμενους έξι μήνες, για να βοηθήσει στη μετάβαση πριν αποχωρήσει πλήρως από την εταιρεία.

Θέλω να γνωρίζετε πως είναι καθαρά δική μου απόφαση” είπε σε ένα email προς τους υπαλλήλους. “Ήταν δύσκολη απόφαση, αγαπάω την υπηρεσία και την εταιρεία όπως όλοι σας. Είμαι θλιμμένος αλλά και χαρούμενος, καθώς δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες που φτάνουν σε αυτό το επίπεδο. Και δεν υπάρχουν πολλοί ιδρυτές που επιλέγουν την εταιρεία τους έναντι του “εγώ” τους. Το γνωρίζω πως είναι η σωστή κίνηση.

Και ο Parag Agrawal προχώρησε σε δήλωση, λέγοντας “Θέλω να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη και τον Jack για τη συνεχόμενη υποστήριξη και συνεργασία. Ανυπομονώ να χτίσω πάνω σε όσα καταφέραμε υπό την ηγεσία του Jack και είμαι ενθουσιασμένος από τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Με τη συνεχόμενη βελτίωσή μας, θα προσφέρουμε τρομερή αξία στους πελάτες και μετόχους μας καθώς θα αναπλάσσουμε το μέλλον δημοσίων συζητήσεων.

Τα τελευταία έξι χρόνια, ο Dorsey ήταν υπεύθυνος δύο εταιρειών, των Twitter και Square. Η πρώτη του φορά στην ηγεσία του Twitter όπου και ήταν συνιδρυτής, τελείωσε το 2008 όταν και ωθήθηκε εκτός εταιρείας, παραμένοντας μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Το 2015 ανέλαβε πάλι τη θέση του CEO μετά την αποχώρηση του Dick Costolo.

Το περασμένο έτος, η ακτιβιστική εταιρεία επενδύσεων Elliott Management ζήτησε την αποχώρηση του Dorsey από τη θέση του στο Twitter, με τον Paul Singer της Elliott Management να αναφέρει πως ο διπλός ρόλος ως CEO δεν του επιτρέπει να επικεντρωθεί αρκετά στο κοινωνικό δίκτυο. Το Twitter ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία, στην οποία εξαγόρασε $2 δισεκατομμύρια μετοχές για να κρατήσει τον Dorsey στη θέση του.

Τα έσοδα του Twitter έπεσαν εκτός προβλέψεων της Wall Street για το περασμένο τρίμηνο. Η κύρια μέτρηση αφορά τη μετατροπή χρηστών σε συνδρομητές, η οποία ανέβηκε κατά 13% στα $211 εκατομμύρια. Παρόλα αυτά, ο μέσος όρος χρηστών παρέμεινε στα 37 εκατομμύρια για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει $809,5 εκατομμύρια σε ομαδική αγωγή, στην οποία επενδυτές κατηγόρησαν την εταιρεία πως παρείχε λανθασμένα νούμερα.

Οι διαφημίσεις παραμένουν η κύρια πηγή εσόδων του Twitter ($1,14 δισεκατομμύρια από τα συνολικά $1,28 του περασμένου τριμήνου), αλλά η εταιρεία ψάχνει άλλες μεθόδους εσόδων. Το Twitter εξαγόρασε τη newsletter υπηρεσία Revue τον Ιανουάριο και την ενσωμάτωσε στον πυρήνα της πλατφόρμας. Οι χρήστες μπορούν να χρεώνουν τους αναγνώστες για να διαβάσουν τα newsletters με τη εταιρεία να κρατάει το 5%.

Πιο πρόσφατα είδαμε και τη διάθεση του Twitter Blue, μια συνδρομητική υπηρεσία με κόστος $3 που απευθύνεται σε power users και προσθέτει λειτουργίες όπως κουμπί αναίρεσης, φάκελο για bookmarks και πιο ευανάγνωστα threads.

Μαζί με την θέση του CEO, ο Agrawal έγινε μέλος και στο διοικητικό συμβούλιο. Τέλος, ο Bret Taylor αντικατέστησε τον Patrick Pichette, ο οποίος παραμένει μέλος του δυμβουλίου.

 

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 1/12/2021)

You May Like This