nowmag.gr

Στην ίδρυση της νέας εταιρείας Red Phone, η οποία έχει αναπτύξει μια καινοτόμο εφαρμογή διεξαγωγής επικοινωνιών που δεν μπορούν να υποκλαπούν, αξιοποιώντας, για πρώτη φορά παγκοσμίως γι’ αυτό το σκόπο τεχνολογίες blockchain, συμμετέχει ο αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI), Μανώλης Σφακιανάκης.

«Η νέα εταιρεία θα κάνει μια πρώτη παρουσία στη ΔΕΘ διερευνώντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν μαζί με τις GDPR Greece, CSI Institute και GR.I.S.S. (Greek Information Security Systems)» δηλώνει στο neftax ο Μανώλης Σφακιανάκης.

«Η σύσταση και η επίσημη παρουσίασής της θα γίνουν στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 2 Οκτωβρίου με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος θα εγκαινιάσει τις εργασίες της εταιρείας μιλώντας πρώτος μέσα από το δίκτυό της» συμπληρώνει.

Η πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Red Phone στηρίζεται σε κώδικα που έχει αναπτυχθεί από ελληνικά χέρια και αντικαθιστά τα ήδη παρωχημένα «κόκκινα» κυβερνητικά τηλέφωνα με συσκευές που δεν χρησιμοποιούν κάρτα SIM.

Η νέα εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με οργανισμούς από Ελλάδα και το Εξωτερικό ενώ η πλατφόρμα της δοκιμάζεται από δύο μεγάλες βιομηχανίες στη χώρα μας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στη σύσταση της εταιρείας Red Phone θα συμμετέχουν ελληνικές εταιρείες που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

protothema.gr

You May Like This