nowmag.gr

Ο κόσμος ζητάει τεχνητή νοημοσύνη και η αγορά θα την προσφέρει, δήλωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, στη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του, σύμφωνα με το CNBC.

«Έχουμε αρκετά εξελιγμένες γλώσσες και επίσης αρκετά ισχυρούς υπολογιστές ώστε να μπορούμε να κάνουμε την τεχνητή νοημοσύνη όλο και μεγαλύτερη και μεγαλύτερη», είπε ο Altman σε ιδρυτές επιχειρήσεων, στελέχη της τεχνολογίας και στο ευρύ κοινό στο Πανεπιστήμιο Singapore Management University. «Θα κάνουμε τα μοντέλα πιο αποτελεσματικά. Θα φτιάξουμε πολύ περισσότερα τσιπ. Νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρα αυτό που θέλει ο κόσμος και η αγορά θα το προσφέρει».

Η OpenAI είναι ο κατασκευαστής του ChatGPT – του chatbot τεχνητής νοημοσύνης που έχει γίνει viral για την ικανότητά του να παράγει απαντήσεις που μοιάζουν με ανθρώπινες απαντήσεις στις προτροπές των χρηστών. Μόλις δύο μήνες μετά το λανσάρισμά του, είχε φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Αλλά το κόστος της εκπαίδευσης και της «συμπερασματολογίας» – δηλαδή της πραγματικής λειτουργίας – μεγάλων γλωσσικών μοντέλων όπως το ChatGPT είναι σημαντικό. Ως εκ τούτου, ο Altman δήλωσε ότι η εταιρεία επικεντρώνεται στο να καταστήσει την τεχνητή νοημοσύνη όσο το δυνατόν πιο προσιτή.

«Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος της νοημοσύνης όλο και περισσότερο. Θέλουμε να κάνουμε αυτό το πράγμα τόσο φθηνό που δεν χρειάζεται να το σκέφτεστε», δήλωσε. Το OpenAI έχει μειώσει το κόστος εξαγωγής συμπερασμάτων κατά 10 φορές μία φορά κάθε τρεις περίπου μήνες κατά 10x, σύμφωνα με τον Altman.

Την περασμένη εβδομάδα, καθώς το ενδιαφέρον για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να αυξάνεται, ο ηγέτης της τεχνολογίας επισκέφθηκε την Ινδία, την Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία για συνέδρια και συναντήσεις.

Σε ένα βιομηχανικό φόρουμ που φιλοξενήθηκε διαδικτυακά από την Ακαδημία Τεχνητής Νοημοσύνης του Πεκίνου το Σάββατο, ο Altman δήλωσε ότι η Κίνα θα πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης και ότι η χώρα «διαθέτει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο».

Ο Άλτμαν και άλλοι ηγέτες της τεχνολογίας προειδοποίησαν πρόσφατα σε ανοιχτή επιστολή ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί κίνδυνο εξαφάνισης του ανθρώπου, εφάμιλλο του πυρηνικού πολέμου, και τόνισαν ότι η μείωση των κινδύνων που συνδέονται με την τεχνολογία θα πρέπει να αποτελέσει παγκόσμια προτεραιότητα.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/6/2023)

You May Like This