nowmag.gr

Την περασμένη εβδομάδα λίγη μόλις ώρα μετά την ανακοίνωση ότι ο Ελον Μασκ απέκτησε το 9,2% των μετοχών του Twitter ο ίδιος φρόντισε να δείξει τις προθέσεις του για την επιρροή και επίδραση που θέλει να έχει ως μεγαλομέτοχος της πλατφόρμας διοργανώνοντας μια ψηφοφορία στην οποία ζητούσε από τους χρήστες της να ψηφίσουν αν θέλουν να προστεθεί στα εργαλεία που έχουν στη διάθεση τους αυτό της επεξεργασίας των αναρτήσεων τους.

Στη συνέχεια ο Αμερικανός μεγιστάνας επιδόθηκε σε ένα μπαράζ αναρτήσεων καταθέτοντας προς πάσα κατεύθυνση ένα πλήθος ιδεών και προτάσεων κάθε είδους για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας αλλά και την πλατφόρμας. Την πρώτη αντίδραση είχαν οι εργαζόμενοι του Twitter πολλοί εκ των οποίων φρόντισαν να διαρρεύσουν στα μίντια την έντονη ανησυχία τους για αυτή την εξέλιξη θεωρώντας ότι ο Μασκ ως ένας από τους φανατικότερους επώνυμους χρήστες της πλατφόρμας θα προσπαθούσε τώρα που έχει τη δυνατότητα και ισχύ να επιβάλει τις απόψεις του για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και της πλατφόρμας. Απόψεις που οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο το όλο οικοδόμημα.

Οι μέτοχοι και το διοικητικό συμβούλιο είχαν παρόμοιες ανησυχίες αλλά εκ της θέσεως τους δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε άλλο από το να ζητήσουν από τον Μασκ που είναι ο μεγαλύτερος πλέον μέτοχος της εταιρείας να μπει στο διοικητικό της συμβούλιο. Ο επιχειρηματίας με την πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και το ίδιο πολυσχιδή προσωπικότητα αρχικά μετέφερε στα στελέχη της εταιρείας την απόφαση του να συμμετάσχει στο ΔΣ αλλά στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου που ορίστηκε για αυτό τον σκοπό ο Μασκ δεν εμφανίστηκε τελικά ενημερώνοντας ότι άλλαξε γνώμη και τελικά δεν θέλει, προς το παρόν, να γίνει μέλος του ΔΣ. Παρόλα αυτά δεν σταμάτησε όλες αυτές τις μέρες να διοργανώνει συνεχείς ψηφοφορίες μέσα στην πλατφόρμα για κάθε είδους πιθανό και απίθανο ζήτημα.

Ζήτησε από τους χρήστες και όχι από το προσωπικό της εταιρείας να ψηφίσουν για το αν πρέπει τα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο να σταματήσουν να λειτουργούν ως γραφεία και να μετατραπούν σε κέντρο αστέγων «αφού κανείς εργαζόμενος δεν εμφανίζεται σε αυτά» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην σχετική ανάρτηση του ο Μασκ.

Το 93% όσων πήραν μέρος στην ψηφοφορία ψήφισε υπέρ της μετατροπής του αρχηγείο του Twitter σε κέντρο αστέγων. Στο ζήτημα αυτό επενέβη μάλιστα και ο Τζεφ Μπέζος poy ανάρτησε στο Twitter την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός άρθρου από το blog τεχνολογίας GeekWire που είχε αναρτηθεί τον Μάιο του 2020 σχετικά με το κτίριο φιλοξενίας άστεγων οικογενειών με οκτώ ορόφους, που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο διοίκησης της Amazon στο Σιάτλ. Ο Μπέζος δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή δούλεψε καλά και διευκολύνει τους εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία. Ο ίδιος πρότεινε επίσης την μετατροπή τουλάχιστον ενός τμήματος των γραφείων διοίκησης του Twitter αν όχι το σύνολο τους

Ο Μασκ πρότεινε επίσης αλλαγές στη συνδρομητική υπηρεσία Twitter Blue συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της τιμής της, της απαγόρευσης της προβολής διαφημίσεων, αλλά και της παροχής της δυνατότητας πληρωμής στο κρυπτονόμισμα dogecoin. Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποια στιγμή ο Μασκ αποφάσισε να αστειευτεί και ρώτησε τους χρήστες αν θα πρέπει να αφαιρεθεί το γράμμα w από το όνομα της πλατφόρμας με μεγάλο αριθμό χρηστών να μην αντιλαμβάνεται μέσα στο μπαράζ των αναρτήσεων και προτάσεων το αστείο του Μασκ και να απαντούν με το αποτέλεσμα μάλιστα να δείχνει… αφαίρεση του γράμματος.

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον αφού ο Μασκ αναμένεται να συνεχίσει την κατάθεση προτάσεων και τη διοργάνωση ψηφοφοριών για τη λειτουργία του Twitter. Ίσως μάλιστα δεν αποκλείεται ο λόγος που αποφάσισε να μην εισέλθει στο Δ.Σ. να είναι ότι ως μέλος του θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός και συγκρατημένος στις αναρτήσεις του ενώ τώρα μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα.

Πηγή: naftemporiki.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 12/4/2022)

You May Like This