nowmag.gr

Έχοντας καταναλώσει τεράστιο μέρος του χρόνου του τα τελευταία χρόνια μέσα στο Twitter ο Έλον Μασκ αποφάσισε να κάνει το χόμπι του επάγγελμα εξαγοράζοντας ένα σημαντικό ποσοστό της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Την Δευτέρα 4 Απριλίου έγινε γνωστό ότι αμερικανός μεγιστάνας έδωσε 2,9 δισ. δολάρια για να αγοράσει το 9,2% του Twitter.

Ο Μασκ δεν έχασε καθόλου χρόνο και λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση οργάνωσε διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία ζητούσε από τους χρήστες του Twitter να ψηφίσουν αν θέλουν να έχουν επιλογή επεξεργασίας των τιτιβισμάτων τους. Η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε ο επιχειρηματίας για την πραγματοποίηση της δημοσκόπησης δείχνει ότι τώρα που έχει εκ των έσω την δυνατότητα θα προσπαθήσει να κάνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του Twitter σύμφωνα με τα όσα σκεφτόταν όσο ήταν χρήστης της πλατφόρμας.

Πολλοί χρήστες του Twitter ζητούσαν εδώ και καιρό τη δυνατότητα να κάνουν είδους επεξεργασία (editing) στις αναρτήσεις τους με τα στελέχη της πλατφόρμας να αποφεύγουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της δυνατότητας. Ο ιδρυτής της πλατφόρμας Τζακ Ντόρσει που κατέχει πλέον λιγότερο από το 3% της εταιρείας έχει δηλώσει ότι αν αποφασιζόταν τελικά η προσθήκη μιας επιλογής «edit» αυτή δεν θα αφορούσε επεξεργασία παλαιότερων αναρτήσεων ή έστω κάποιων αναρτήσεων που μόλις είχε πραγματοποιήσει κάποιος αλλά πατώντας κάποιος αυτή την επιλογή θα καθυστερούσε για ένα χρονικό διάστημα 5-30 δευτερολέπτων η δημοσίευση ενός τιτιβίσματος που μόλις είχε γράψει ώστε να προλάβει να κάνει κάποια γρήγορη αλλαγή σε αυτό αν επιθυμούσε κάτι τέτοιο. Πιθανότατα ο Μασκ επιθυμεί μια περισσότερο εκτεταμένη δυνατότητα επεξεργασίας αλλά δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι ακριβώς θέλει να γίνει με αυτή του την πρωτοβουλία.

Πηγή: naftemporiki.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 6/4/2022)

You May Like This