nowmag.gr

Ακόμη και σήμερα, εν έτει 2020, η γλώσσα εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Σαφέστατα έχουν γίνει άλματα λόγω της ανόδου του μορφωτικού επιπέδου σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και των εξελίξεων στην τεχνολογία, παρόλα αυτά, όσο καλά και αν γνωρίζεις μια ξένη γλώσσα ποτέ δεν θα μπορείς να εκφραστείς με την άνεση και την ακρίβεια της μητρικής σου.

Η Google, πάντως, συνεχίζει ακάθεκτη την εξέλιξη των αλγορίθμων της και ανακοινώνει στο CES 2020 ότι ξεκινά συνεργασία με τις Volara και SONIFI για το λανσάρισμα μιας νέας ολοκληρωμένης υπηρεσίας διερμηνείας που απευθύνεται στον επιχειρηματικό κλάδο. Αυτή η υπηρεσία θα χρησιμοποιεί ουσιαστικά το Interpreter Mode του ψηφιακού βοηθού Google Assistant, με υποστήριξη για 29 γλώσσες στην παρούσα φάση μέσω συσκευών Google Nest Hub.

Η αρχή θα γίνει σε επιλεγμένα lounges αεροδρομίων, ανθρωπιστικούς οργανισμούς, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (π.χ. τράπεζες) και οργανωτές μεγάλων αθλητικών γεγονότων (π.χ. Παγκόσμια Κύπελλα, Ολυμπιακοί Αγώνες), δηλαδή σε μέρη όπου είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθούν άνθρωποι που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.

Φανταζόμαστε ότι με αυτό το επαγγελματικό λανσάρισμα σε τέτοιους χώρους θα μαζευτεί μεγάλος όγκος δεδομένων για την περαιτέρω εκπαίδευση του αλγορίθμου και, ποιος ξέρει, ίσως σε λίγα χρόνια η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας να θεωρείται περιττή.

Πηγή: techgear

Κώστας Παπαζαχαρίου (8/1/2020)

You May Like This