nowmag.gr

Μισό εκατομμύριο 5G smartphones διατέθηκαν στην κινεζική αγορά στη διάρκεια του 3ου τριμήνου του 2019. Η πλειοψηφία των συσκευών ανήκε στην προϊοντική κατηγορία με τιμή άνω των $700, αν και υπήρχαν και smartphones με χαμηλότερη τιμή.

Η μεγάλη κινητικότητα, που αναπτύχθηκε στην κινεζική αγορά κατά το 3ο τρίμηνο του 2019 πέριξ της τεχνολογίας του 5G, συνδέεται με την ταυτόχρονη εμπορική διάθεση υπηρεσιών 5G από τις τρεις κρατικές εταιρείες, China Mobile, China Telecom και China Unicom, στα τέλη Οκτωβρίου. Οι κατασκευαστές έσπευσαν το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2019 να λανσάρουν στην κινεζική αγορά τις προτάσεις τους για τις συσκευές ασύρματης τεχνολογίας 5ης γενιάς, προκειμένου να προλάβουν την εμπορική διάθεση των σχετικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC (Quarterly Mobile Phone Tracker), η vivo λανσάρισε δύο 5G μοντέλα σε έναν μήνα και τα δύο με τιμή $700+, Huawei και Samsung διέθεσαν τις δικές τους high-end συσκευές, ενώ οι προτάσεις της ZTE και της China Mobile κινήθηκαν στην προϊοντική κατηγορία $600-$650, ενώ η Xiaomi προσέγγισε και την κατηγορία τιμής $450-$550.

Από τα στοιχεία της IDC προκύπτει ότι από το σύνολο των συσκευών που διατέθηκαν, το 54,3% ήταν smartphones της vivo, το 29% της Samsung, το 9,5% της Huawei, το 4,5% της Xiaomi, το 1,5% της ZTE και το 1,1% της China Mobile.

Εμπορική διάθεση

Από τα τέλη Οκτωβρίου, η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, έχει εισέλθει και επισήμως στην εποχή της τεχνολογίας 5G. Oι China Mobile, China Telecom και China Unicom ξεκίνησαν, ταυτόχρονα, την παροχή υπηρεσιών 5G, οι οποίες είναι εμπορικά διαθέσιμες σε 50 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Πεκίνο, η Σαγκάη και η Σεντζέν.

Η πολυπληθέστερη αγορά του κόσμου – από πλευράς συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας – με περίπου 850 εκατομμύρια συνδρομητές επιδιώκει, έως το 2025, να ελέγχει το 40% της παγκόσμιας αγοράς 5G. Σύμφωνα με το GSMA, έως το 2025, η Κίνα θα μετρά 600 εκατ. συνδρομητές στην τεχνολογία 5G.

Η Νότια Κορέα, που λανσάρει εμπορικά την τεχνολογία 5G ήδη από τον περασμένο Απρίλιο και έχει εγγράψει σε υπηρεσίες 5ης γενιάς το 3% των συνολικών χρηστών κινητής, είναι η μεγαλύτερη αγορά συνδρομητών 5G μέχρι σήμερα. Ωστόσο, χάρη στο καθαρό μέγεθος της κινεζικής αγοράς, ακόμη και με μικρότερη διείσδυση, η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ, για να γίνει η μεγαλύτερη αγορά 5G παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι στη χώρα έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 80.000 σταθμοί βάσης 5G, οι μισοί από τους οποίους ανήκουν στην China Mobile.

 

Πηγή: sepe.gr

 

You May Like This