nowmag.gr

Η Siemens και η θυγατρική εταιρία της Alphabet Chronicle, συμφώνησαν να συνεργαστούν για την ασφάλεια του κυβερνοχώρου στον τομέα της ενέργειας. Στα πλαίσια αυτής της συμφωνίας, η Siemens θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα Backstory της Chronicle που λανσαρίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, για την παροχή ορατής ασφάλειας σε όλους τους τομείς της πληροφορικής και επιχειρησιακής τεχνολογίας.

Καθώς το Βιομηχανικό Διαδίκτυο των Πραγμάτων IIoT (Industrial Internet of Things) ξεκινά, ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και υποδομές ζωτικής σημασίας θα αυξήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά ευάλωτες. Η βιομηχανία της ενέργειας είναι ένας μεγάλος στόχος για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, καθώς και για απειλές από τα έθνη-κράτη και τους συνδεδεμένους σε αυτά φορείς. Η διασφάλιση των ζωτικής σημασίας υποδομών τους είναι ένα καυτό ζήτημα και οι μεγάλες βιομηχανικές εταιρείες προσεγγίζουν με διαφορετικούς τρόπους το πρόβλημα. Για παράδειγμα, η General Electric λάνσαρε μια τεχνολογία που ονομάζεται “ψηφιακό φάντασμα”, ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια στο βιομηχανικό Διαδίκτυο.

Για την Chronicle, η οποία είναι μια εταιρία με ηλικία λίγο μεγαλύτερη του ενός έτους (Ιανουάριος 2018), η συμφωνία με τη Siemens θα αποτελέσει τη βάση για την είσοδό της στην αγορά της ενέργειας. Η πλατφόρμα Backstory της Chronicle θα αξιοποιήσει την επεξεργασία τηλεμετρίας ασφάλειας που παρέχει με την τεχνογνωσία της Siemens στο χώρο της βιομηχανίας.

Ο παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος κυβερνητικής και ψηφιακής ασφάλειας της Siemens κος Leo Simonovich, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η συνεργασία με την Chronicle έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται σε όλο και πιο πολύπλοκες επιθέσεις. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «θα είμαστε σε θέση να δώσουμε στους πελάτες μας την εμπιστοσύνη να αναλαμβάνουν δράση. Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει μια εκθετική αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, κάτι που θα μπορούσε να οδηγεί σε τερματισμό λειτουργίας των συστημάτων. Η βιομηχανία της ενέργειας είναι εκτεθειμένη, καθώς έχει αυξηθεί ορατά η προβολή και η συνδεσιμότητά της».

Από την άλλη πλευρά, ο συνιδρυτής και επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Chronicle κος Mike Wiacek, δήλωσε ότι η προσέγγισή του στην ανάλυση των επιθέσεων έγινε εντός της Google. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «με την πάροδο του χρόνου έπρεπε να ισχυροποιήσουμε την αντίδρασή μας στις επιθέσεις. Έπρεπε να εξελιχθούμε, ώστε οι ενέργειές μας να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις μεθόδους των επιτιθέμενων». Πρόσθεσε επίσης, ότι η Siemens θα δώσει στην Chronicle μεγαλύτερη ευελιξία για την πλατφόρμα της ανάλυσης και θα παρέχει δεδομένα που θα ενισχύσουν την προβολή και το περιβάλλον του τομέα της ενέργειας για την ανάλυση της ασφάλειας.

Η Siemens θα συμπεριλάβει την Chronicle στις διαχειριζόμενες υπηρεσίες της, για βιομηχανική παρακολούθηση του κυβερνοχώρου σε περιβάλλοντα υβριδικών και δημόσιων cloud.

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This