nowmag.gr

Η Siemens Ελλάδος ανταποκρινόμενη στην τιμητική πρόσκληση του ΣΕΒ σχετικά με τη νέα πρωτοβουλία του Συνδέσμου για πρακτική ενδυνάμωση των Ελληνικών βιομηχανιών στις τεχνολογίες αιχμής, μοιράστηκε την τεχνογνωσία της στο 2ο Industry 4.0 Roundtable με θέμα «Τεχνολογίες ενεργειακής εξοικονόμησης», που διοργανώθηκε την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου στα γραφεία του ΣΕΒ. Συμμετέχοντες ήταν στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους, ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, προερχόμενα από τη διεύθυνση παραγωγής, διεύθυνση εργοστασίων, plant/production managers κτλ.. Έμπειρα στελέχη της Siemens με μακρά επαγγελματική σταδιοδρομία στην εταιρεία, μίλησαν για θέματα σχετικά με τεχνολογίες διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας. Μέσα από τρεις ενότητες, απαντήθηκαν ερωτήματα αναφορικά με τη λειτουργία και την εφαρμογή συστημάτων επιθεώρησης, ανάλυσης και εξοικονόμησης ενέργειας, ενώ ακολούθησε εκτενής συζήτηση σχετικά με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις για να τα ενσωματώσουν στις λειτουργίες και τις εγκαταστάσεις τους.

Το 2ο Industry 4.0 Roundtable ξεκίνησε με εισήγηση του Δρ. Βασίλειου Χατζίκου, CEO Siemens A.E., ο οποίος αναφέρθηκε στις βιώσιμες ενεργειακές λύσεις και πρακτικές την εποχή του Industry 4.0. Με αφορμή τη διεξαγωγή του Roundtable δήλωσε σχετικά «Η παρουσία μας ως εισηγητές σε αυτή τη νέα πρωτοβουλία του ΣΕΒ μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους αφενός γιατί ο ΣΕΒ είναι ένας αξιόλογος εταίρος που υλοποιεί εξαιρετικές δράσεις για τις επιχειρήσεις και αφετέρου γιατί είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις πιο καινοτόμες λύσεις που οδηγούν στην εξοικονόμηση ενέργειας σε έναν σημαντικό αριθμό συμμετεχόντων. Η συνετή διαχείριση της ενέργειας συνδέεται άμεσα με τη βιωσιμότητα, η οποία είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας και είναι ενσωματωμένη στις επιχειρηματικές δραστηριότητές μας. Από πλευράς μας δηλώνουμε “παρών” σε τέτοιου είδους δράσεις που θα βοηθήσουν τις βιομηχανίες να μετασχηματίσουν τις διαδικασίες τους και να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες και τις αγορές».

Ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης, Service Operations and Delivery Head, Digital Industries, Siemens A.E., ακολούθησε στη συνέχεια εστιάζοντας στο σημαντικό και επίκαιρο ζήτημα της σπατάλης της ενέργειας, πώς μπορεί να επιτευχθεί η μείωση των απωλειών ενέργειας ενώ επεσήμανε και τα  μέτρα ενεργειακής απόδοσης που είναι καλύτερο να εφαρμοστούν. Τη σημασία της αξιοποίησης των ψηφιακών λύσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των βιομηχανιών, ανέδειξε ο κ. Αργύρης Τσιγκαλής, Technical Sales Support Manager, Digital Industries, Siemens A.Ε., μέσα από εργαλεία και αναφορές σε πραγματικές εφαρμογές. Παράλληλα, υπογράμμισε πώς η χρήση των ψηφιακών διδύμων (digital twins) και τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

H Siemens συνδυάζει τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο με στόχο να ενδυναμώνει τις επιχειρήσεις ώστε να λειτουργούν ευέλικτα και με βιώσιμο τρόπο. Μέσα από ψηφιακές λύσεις και προϊόντα που βρίσκουν πεδίο εφαρμογής σε όλους τους κλάδους και μεγέθη εταιρειών. Μια επιχείρηση που μετασχηματίζεται σε Digital Enterprise μπορεί να συλλέγει, να κατανοεί και να χρησιμοποιεί απεριόριστα δεδομένα που δημιουργούνται στο Industrial Internet of Things (IIoT). Το αποτέλεσμα είναι συνεχής βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής σε πραγματικό χρόνο, μέγιστη διαφάνεια και εξοικονόμηση πόρων με στόχο οι βιομηχανίες να γίνουν πιο βιώσιμες.

You May Like This