nowmag.gr

Από την αρχή του νέου έτους παρατηρείται μεγάλη ανάπτυξη και πλέον βρίσκεται στο 30%

Η επιτυχία της AMD στον χώρο των επεξεργαστών συνεχίζεται ακάθεκτη, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία hardware στατιστικά του Steam, η εταιρεία πλέον κατέχει το 30% της συνολικής αγοράς. Μπορεί για κάποιους το ποσοστό να μην ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, αλλά σε σύγκριση με περασμένες χρονιές η αύξηση χρηστών με AMD επεξεργαστές είναι αξιοσημείωτη.

Συγκεκριμένα και πριν περίπου ένα χρόνο, τον Μάιο του 2020 η AMD αντιστοιχούσε σε 22,46% μερίδιο αγοράς στο Steam, το οποίο μεταφράζεται σε 7% αύξηση σε μόλις ένα χρόνο. Ενδιαφέρον προκαλεί πως μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020 η AMD βρισκόταν στο 25%, που σημαίνει πως μέσα σε 7 μήνες κέρδισε μόλις 2,5%, ενώ από τον Ιανουάριο 2021 μέχρι και τον Απρίλιο σημείωσε αύξηση 4,5% κάνοντας πολύ καλή αρχή για το νέο έτος.

Πέρα όμως από την αύξηση γενικού ποσοστού στο Steam, αύξηση υπάρχει και στους πυρήνες ανά επεξεργαστή, με τους 8 πυρήνες να αντιστοιχούν σε 12,77% όλων των επεξεργαστών και τους 6 πυρήνες να αντιστοιχούν σε 30,5%. Με λίγα λόγια, σχεδόν οι μισοί χρήστες του Steam πλέον έχουν τουλάχιστον επεξεργαστή με 6 πυρήνες.

Οι επεξεργαστές με 4 πυρήνες παραμένουν στην κορυφή κατέχοντας το 40,98% της αγοράς. Αλλά με τους ρυθμούς που κινείται η αγορά και τη διάθεση των νέων κονσολών, είναι θέμα χρόνου μέχρι τα παιχνίδια να αξιοποιούν και να απαιτούν περισσότερους πυρήνες.

 

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/5/2021)

 

You May Like This