nowmag.gr

Τα παιδιά στην σημερινή εποχή γεννιούνται μέσα στην τεχνολογία και σε αντίθεση με τις παλαιότερες γενιές όπου η τεχνολογία δεν ήταν τόσο ανεπτυγμένη, από μικρή ηλικία μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τις φορητές και μη συσκευές για να παίζουν παιχνίδια και να βλέπουν βιντεάκια στο YouTube.

Η αλήθεια είναι πως τα smartphones και οι ηλεκτρονικές συσκευές, έχουν γίνει η επέκταση του χεριού μας και το βλέπουμε καθημερινά αυτό, όταν πηγαίνουμε για καφέ, σε ένα εστιατόριο, στην στάση του λεωφορείου, ακόμη και ζευγάρια παίρνουν περισσότερο χρόνο στο κινητό τους παρά συνομιλώντας ο ένας στον άλλο.

Μερικοί γονείς φοβούνται τι μπορεί να κάνει η τεχνολογία στα παιδιά τους, αλλά προσπερνάνε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει το ίντερνετ και όταν εννοούμε κινδύνους δεν αναφερόμαστε στο να χακάρει κάποιος το κινητό ή τον υπολογιστή του παιδιού σας.

Αναφερόμαστε στο διαδικτυακό bullying και στους κυνηγούς παιδιών που υπάρχουν παντού στο διαδίκτυο και μπορούν να βλάψουν τα παιδιά σας, γι’ αυτό εσείς πρέπει να τα πλησιάσετε και να συμβουλέψετε για το πως μπορούν να προστατευτούν από τέτοιου είδους διαδικτυακών απειλών.

 

Η μελέτη της Bitdefender
Σύμφωνα με την μελέτης της Bitdefender, τα παιδιά σε ηλικίες 14-16 είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα διαδικτυακούς bullying περισσότερο από κάθε ηλικία, καθώς τα 7 από τα 10 παιδιά έχουν άγνωστα άτομα στις λίστες φίλων τους, τα οποία συνομιλούν με αυτούς το 41%.

Φανταστείτε δηλαδή, ότι το παιδί σας ανεβάζει προσωπικές του στιγμές και συνομιλεί με έναν εντελώς άγνωστο, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι έναν κυνηγός παιδιών, έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται με ένα απλό αίτημα φιλίας και ένα μήνυμα.

Περίπου το 44% των εφήβων αναφέρει διαδικτυακές διαμάχες λόγω διαφορετικών απόψεων, 30% διαφορές χαρακτήρα και 27% διαφορές εμφάνισης και στυλ.

Από την άλλη μεριά, τα παιδιά ηλικίας 12-13 ετών, ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο από τους έφηβους στα tablets και στα κινητά τους, καθώς είναι πολύ πιο ενεργά στα Social Media.

Οι κυνηγοί των παιδιών
Οι διαδικτυακοί κυνηγοί παιδιών, είναι συνήθως ενήλικες οι οποίοι λένε ψέματα για την ηλικία τους και την εμφάνιση τους, αποπλανώντας νεαρά παιδιά.

Συχνά, οι διαδικτυακοί κυνηγοί αποπλανούν τα παιδιά με σκοπό να τους στείλουν προσωπικές τους φωτογραφίες, κωδικούς, ακόμη και την διεύθυνση του σπιτιού τους.

Το 2017 πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά, έπεσαν θύματα αποπλάνησης, των οποίων τα 2/3 ήταν κάτω των 8 ετών.

You May Like This