nowmag.gr

Μπορεί στον δυτικό κόσμο να απαιτείται η ανάλογη δικαστική απόφαση, αλλά στη Νότια Κορέα, οι όροι της Apple και της Google παρακάμπτονται με έναν και μόνο νόμο. Εκεί, η Apple και η Google δεν μπορούν να εξαναγκάσουν τους developers να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα χρέωσης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους της Νότιας Κορέας, μόλις μπει και επισήμως η υπογραφή του προέδρου Moon Jae. Με τη νομοθεσία αυτή, θα επιτρέπεται σε άλλες εταιρείες και ανεξάρτητους developers να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα για την λήψη χρημάτων και άλλες χρεώσεις για τις εφαρμογές τους, κάτι που θεωρούν δεδομένο εταιρείες όπως η Epic, η οποία και έχει μπει σε ανάλογη δικαστική διαμάχη με την Apple στις ΗΠΑ.

Στον υπόλοιπο κόσμο τα app stores της Google και της Apple δεν επιτρέπουν τη φιλοξενία εφαρμογών που έχουν τα δικά τους συστήματα χρέωσης και όχι τα προβλεπόμενα από εκείνες. Ο σκοπός που γίνεται αυτό είναι για να χρεώνουν τόσο η Google όσο και η Apple υψηλό ποσοστό προμήθειας σε κάθε συναλλαγή που γίνεται μέσω των εφαρμογών που φιλοξενούν.

Η Νότια Κορέα δείχνει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο στην ψηφιακή οικονομία με τη νομοθεσία που περνά, η οποία -σύμφωνα με κάποιους αναλυτές- μπορεί να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον προηγούμενο.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 3/9/2021)

You May Like This