nowmag.gr

Η Google αναβαθμίζει την εφαρμογή Google Photos επανασχεδιάζοντας τις διάφορες ενότητες της και προσθέτοντας νέες λειτουργίες που θα βοηθήσουν τους χρήστες να αποθηκεύουν και να οργανώνουν καλύτερα τις φωτογραφίες και τα videos τους.

 

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα δούμε το επανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης στην καρτέλα της βιβλιοθήκης (Library), με τις επιλογές να έχουν μεταφερθεί στο επάνω μέρος για να βλέπεις άμεσα μόνο τα albums, τα αγαπημένα, τους φακέλους ή τα shared albums με ένα άγγιγμα. Θα υπάρχουν και δύο νέες επιλογές διάταξης για τις φωτογραφίες, είτε σε λίστα είτε σε δύο στήλες.

 

Επίσης, οι ειδικοί φάκελοι που δημιουργεί ο χρήστης έχουν μεταφερθεί στο κάτω μέρος και έχει προστεθεί ένα νέο κουμπί για την εισαγωγή φυσικών και ψηφιακών φωτογραφιών και videos. Πατώντας σε αυτό θα μεταφέρεσαι σε μια νέα σελίδα που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθά τον χρήστη να μεταφέρει με ευκολία φωτογραφίες από ψηφιακές κάμερες ή άλλες cloud-based υπηρεσίες (π.χ. iCloud, Facebook). Για την εισαγωγή φυσικών φωτογραφιών θα μπορείς να τις σαρώνεις με το smartphone.

Η καρτέλα Sharing αναβαθμίζεται και πλέον θυμίζει την παλαιότερη έκδοση της καρτέλας Library. Μέχρι σήμερα, στην ενότητα Sharing έβλεπες απλά μια λίστα με όλα τα shared albums, τα shared links και τις συνομιλίες με άλλους χρήστες. Στον νέο σχεδιασμό θα δούμε ξεκάθαρο διαχωρισμό και ομαδοποίηση που σαφέστατα βοηθά στην παρακολούθηση και την προσθήκη νέου περιεχομένου.

 

Σε ό,τι αφορά τα screenshots, κάθε νέο screenshot που τραβάς θα προστίθεται απευθείας επάνω από τις υπόλοιπες φωτογραφίες για να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτό. Επίσης, η Google θα εμφανίζει αμέσως και τα εργαλεία για την επεξεργασία των screenshots (π.χ. crop, copy text, search with Google Lens).

Από την τρέχουσα εβδομάδα έχει ξεκινήσει το λανσάρισμα των νέων λειτουργιών του Google Photos σε συσκευές Android και από την επόμενη εβδομάδα θα δούμε τα αντίστοιχα και για τις συσκευές iOS.

 

Πηγή: techgear.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 24/3/2022)

You May Like This