nowmag.gr

Το Wi-Fi CERTIFIED Passpoint® προσθέτει νέες λειτουργίες για την απλοποίηση των εφαρμογών του φορέα εκμετάλλευσης και την απρόσκοπτη και ασφαλή Wi-Fi εμπειρία του χρήστη. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που είναι τώρα διαθέσιμα στο Passpoint® απλοποιούν τη δυνατότητα εγγραφής στο διαδίκτυο, υποστηρίζουν μοναδικές απαιτήσεις χειριστών και επιτρέπουν την αποστολή σχετικών πληροφοριών χώρου στους χρήστες, ενώ συνεχίζουν να προστατεύουν τις συνδέσεις με ισχυρή ασφάλεια. Οι νέες δυνατότητες επιτρέπουν στους διαχειριστές δικτύου να ξεκλειδώσουν περισσότερη αξία από τα δημόσια Wi-Fi hotspots, παρέχοντας παράλληλα ενισχυμένη υποστήριξη για περιαγωγή και κλήση Wi-Fi. Το Wi-Fi Alliance εισάγει τέσσερις βασικές δυνατότητες για το Passpoint, οι οποίες θα προσφέρουν βελτιωμένη ασφάλεια, μεγαλύτερη ευελιξία και περισσότερη αξία για την ανάπτυξη εφαρμογών. Οι νέες δυνατότητες περιλαμβάνουν:

Απλοποιημένη on-line εγγραφή: οδηγεί μια κοινή μεθοδολογία παροχής σε προμηθευτές που χρησιμοποιούν ένα μόνο SSID – ή το “όνομα του δικτύου” όπως φαίνεται από τους χρήστες – για απλοποίηση της εγκατάστασης και των ρυθμίσεων

Πληροφορίες συγκεκριμένου προορισμού: επιτρέπει σε μια συσκευή να αποκτά σχετικές τοπικές πληροφορίες ενός χώρου, για να ενημερώσει τον χρήστη σχετικά με τις διαθέσιμες υπηρεσίες που παρέχει ο φορέας εκμετάλλευσης.

Εκτεταμένη ασφάλεια σε επίπεδο επιχείρησης: υποστηρίζει WPA2 -Enterprise και επόμενης γενιάς WPA3 -Enterprise, για ισχυρό επίπεδο ελέγχου ταυτότητας και συνδεσιμότητας.

Πολιτικές για συγκεκριμένους χειριστές: παρέχει μια απλοποιημένη λύση αποδοχής των όρων και προϋποθέσεων κατά την παραμονή σε δημόσια σημεία ενδιαφέροντος.

Το Passpoint περιλαμβάνεται στα περισσότερα επαγγελματικά Access Points που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, υποστηρίζεται από τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας, όπως τα Android, iOS, macOS και Windows 10, ενώ υποστηρίζεται ευρέως από ένα ανοιχτό οικοσύστημα παγκόσμιων κατασκευαστών συσκευών, φορέων κινητής τηλεφωνίας και άλλους παρόχους υπηρεσιών. Το Passpoint είναι επίσης ένα βασικό συστατικό του Wi-Fi CERTIFIED Vantage, μιας σειράς τεχνολογιών που βελτιώνουν δραστικά την εμπειρία των χρηστών στα διαχειριζόμενα δίκτυα. Οι Wi-Fi Vantage συσκευές επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της απρόσκοπτης light-touch ταυτοποίησης Passpoint, της καλύτερης διαχείρισης πόρων, του επαγγελματικού επιπέδου ασφάλειας και του υψηλής απόδοσης Wi-Fi για καλύτερη εμπειρία χρήστη σε απαιτητικά περιβάλλοντα.

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This