nowmag.gr

Ekahau Connect

AllinOne επαγγελματική σουίτα προϊόντων για βέλτιστο WiFi

Μία νέα, καινοτόμος λύση Wi-Fi με προηγμένες δυνατότητες έχει κάνει την εμφάνισή της στην παγκόσμια αγορά, η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες τεχνικούς δικτύων. Πρόκειται για το Ekahau Connect, το οποίο είναι μια All-in-One σουίτα προϊόντων για Wi-Fi παγκόσμιας κλάσης σε επιχειρήσεις. Συνδυάζει μια συσκευή διαγνωστικών και μετρήσεων με εξειδικευμένα λογισμικά ελέγχου, παρέχοντας ακριβή προγνωστικά σχέδια και κορυφαίες αναλύσεις για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων του Wi-Fi σε πραγματικό χρόνο.

Το Ekahau Connect είναι η πρώτη πλήρης σουίτα ασύρματων εργαλείων, δίνοντας στον επαγγελματία τεχνικό την αυτοπεποίθηση να μπορεί να διαχειρίζεται κάθε πτυχή του ασύρματου δικτύου. Διαθέτει αξιόπιστο σχεδιασμό για την ανάπτυξη, τη βελτιστοποίηση, την ανάλυση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε υψηλής χωρητικότητας δίκτυα Wi-Fi. Δεδομένου ότι η αδιάλειπτη και αξιόπιστη λειτουργία του Wi-Fi είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις, το Ekahau Connect είναι μια λύση που εμπιστεύονται σήμερα μερικά από τις κορυφαία brand name του πλανήτη για τα δικά τους ασύρματα δίκτυα.

Τι προσφέρει;

Το Ekahau Connect παρέχει ακριβή διαγνωστικά Wi-Fi σε συνδυασμό με εφαρμογές βελτιστοποιημένες για κινητές συσκευές, προσφέροντας σημαντικά ταχύτερες έρευνες ιστότοπου, ταχύτερη ανάλυση φάσματος και πιο αξιόπιστα δεδομένα. Με ισχυρό και εύχρηστο επαγγελματικό εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας, αναπτύχθηκε με καινοτομίες που επαναπροσδιορίζουν το βιομηχανικό πρότυπο του Wi-Fi. Τα καλά σχεδιασμένα και βελτιστοποιημένα δίκτυα μειώνουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας των επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας πάντα υψηλής απόδοσης Wi-Fi. Βοηθάει στην τοποθέτηση του σωστού αριθμού σημείων πρόσβασης στις σωστές τοποθεσίες, δίνοντας στον τεχνικό τη δυνατότητα να σχεδιάζει με ακρίβεια ένα δίκτυο Wi-Fi υψηλής χωρητικότητας βάσει των απαιτήσεων και των κατόψεων του εκάστοτε κτιρίου.

Ekahau Sidekick

Το Ekahau Sidekick είναι η πιο προηγμένη, all-in-one συσκευή διάγνωσης και μέτρησης Wi-Fi στην αγορά, προσφέροντας υψηλή ακρίβεια για επαγγελματικά αποτελέσματα. Με το Sidekick ο τεχνικός μπορεί να δημιουργεί ασύρματα δίκτυα με την μέγιστη δυνατή απόδοση και να κάνει διαγνώσεις των προβλημάτων τους πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ακρίβεια και εν κινήσει. Η συσκευή χρησιμοποιεί 2 μονάδες Wi-Fi και αναλυτή φάσματος, ενώ είναι σχεδιασμένη να συνεργάζεται με τα Ekahau Pro και Ekahau Survey σε iPhone και iPad, για το σχεδιασμό, την ανάλυση, τη βελτιστοποίηση και αντιμετώπιση προβλημάτων σε δίκτυα Wi-Fi. Είναι plug-and-play με συσκευές iOS, macOS και Windows, καθώς δεν απαιτείται η εγκατάσταση προσαρμοσμένων προγραμμάτων οδήγησης. Έχει ενσωματωμένη μπαταρία με διάρκεια αυτονομίας έως και 8 ώρες, πράγμα που σημαίνει λιγότερες διακοπές και άρα ολοκλήρωση των εργασιών έως και 30% γρηγορότερα. Με τη χρήση του παρεχόμενου ιμάντα ώμου είναι ελαφρύ και βολικό στη μεταφορά του, κάτι που συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της κόπωσης και τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας. Σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου για τις μετρήσεις Wi-Fi χρησιμοποιούνταν ένας συνδυασμός βαλίτσας μετρήσεων με διάφορα dongles και άλλες συσκευές Wi-Fi, το Ekahau Sidekick παρέχει ασυναγώνιστη ακρίβεια και αξιοπιστία χρησιμοποιώντας 7 εργοστασιακά δοκιμασμένες εσωτερικές κεραίες που είναι τοποθετημένες σε βέλτιστο προσανατολισμό, ώστε να παρέχουν απόλυτα σταθερές και ακριβείς μετρήσεις. Επιπλέον, η συσκευή υποστηρίζει τα πιο πρόσφατα πρότυπα του Wi-Fi, συμπεριλαμβανομένου του 802.11ax (Wi-Fi 6). Δίνει μετρήσεις για την ισχύ του σήματος, τον θόρυβο, τις παρεμβολές των γειτονικών καναλιών, τις πληροφορίες διαμόρφωσης δικτύου, καθώς και ολοκληρωμένες αναλύσεις φάσματος. Τα 2 εσωτερικά Wi-Fi επαγγελματικής ποιότητας μειώνουν το χρόνο έρευνας και αντιμετώπισης προβλημάτων έως και κατά 50%. Είναι γνωστό ότι τα σημερινά προβλήματα του Wi-Fi προκαλούνται όλο και περισσότερο από την παρεμβολή διάφορων εξωτερικών πηγών, όπως είναι οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα ασύρματα τηλέφωνα και οι μονάδες πομπών video. Το Ekahau Sidekick διαθέτει έναν εξαιρετικά γρήγορο αναλυτή φάσματος υψηλής ανάλυσης, ο οποίος λειτουργεί ταυτόχρονα στις ζώνες των 2,4GHz και 5GHz και παρέχει αυτόματη ανίχνευση και ταξινόμηση σε γνωστές πηγές παρεμβολών. Η ταχύτητα του αναλυτή φάσματος είναι 4-10 φορές μεγαλύτερη και πιο ακριβής από άλλους αναλυτές φάσματος Wi-Fi, με αποτέλεσμα να προσφέρει γρηγορότερη επίλυση προβλημάτων και εκτέλεση ελέγχων ιστότοπου, καθώς και ακριβέστερη επισήμανση σε ζητήματα παρεμβολών.

 

Ekahau Pro

Το Ekahau Pro προβλέπει με ακρίβεια την κάλυψη του δικτύου, την απόδοση και την χωρητικότητά του, σε απεικόνιση 3D. Είναι ένα εργαλείο έρευνας ιστότοπου που συνδέεται με το Sidekick για να παρέχει γρήγορους και ακριβείς επιτόπιους ελέγχους, καθώς και ανάλυση φάσματος εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Δημιουργεί τρισδιάστατα σχέδια ακριβείας σύμφωνα με τις εκάστοτε μοναδικές απαιτήσεις για υλικά τοίχου, υλικά δαπέδου, κατεύθυνση κεραίας και πολλά άλλα. Με ενσωματωμένα σχεδιαστικά προφίλ που ανταποκρίνονται στις οδηγίες που χρησιμοποιούνται συνήθως από τις Cisco, Aruba, Polycom, Skype, Vocera και άλλους προμηθευτές, διευκολύνει την εργασία του τεχνικού.

Ekahau Survey

Το Ekahau Survey είναι μια επαγγελματική εφαρμογή ελέγχου ιστότοπου Wi-Fi για συσκευές iPhone και iPad, βελτιστοποιημένη για χρήση με το Sidekick. Προσφέρει μια πλήρη λύση ελέγχου, παρέχοντας μια διαισθητική εμπειρία χρήστη και διεπαφή γρήγορης ανταπόκρισης. Είναι απλή στη χρήση και διαθέτει λειτουργία αυτόματου πιλότου που παρακολουθεί αυτόματα την τοποθεσία κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ιστότοπου, παρέχοντας πλήρη ελευθερία κινήσεων που επιτρέπει στον τεχνικό να χρησιμοποιεί το ένα μόνο χέρι. Εντοπίζει αυτόματα όλα τα κοντινά σημεία πρόσβασης, τα τοποθετεί στο χάρτη και παρέχει μια άμεση ανάλυση μετά την έρευνα, με ευανάγνωστους, όμορφους και κρυστάλλινους θερμικούς χάρτες. Το Ekahau Survey διατηρεί ασφαλή τα δεδομένα της έρευνας χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα αυτόματης αποθήκευσης και επιτρέπει στον τεχνικό να μοιράζεται γρήγορα τα αποτελέσματα της με έμπειρους χρήστες για προηγμένη ανάλυση, αντιμετώπιση προβλημάτων και λεπτομερείς αναφορές.

Ekahau Analyzer

To Ekahau Analyzer είναι μια επαγγελματική εφαρμογή για την επικύρωση της υγείας του Wi-Fi, την αντιμετώπιση προβλημάτων και την εμφάνιση ανάλυσης του φάσματος. Είναι σχεδιασμένη για συσκευές Android και iOS που έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση με το Sidekick, η οποία σε χρόνο μηδέν μετατρέπει το smartphone ή το tablet σε ένα ισχυρό εργαλείο αντιμετώπισης των προβλημάτων του Wi-Fi. Ανακαλύπτει συσκευές απάτης (rogue) και εντοπίζει κανάλια με υψηλό επίπεδο θορύβου ή χαμηλό επίπεδο σήματος, καθώς και τα κανάλια στα οποία λειτουργούν τα σημεία πρόσβασης, για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης του Wi-Fi. Παρέχει δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου που επιτρέπει στον τεχνικό να λαμβάνει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, με δυνατότητα δράσης χωρίς φυσική παρουσία στον ιστότοπο, διασφαλίζοντας έτσι ελάχιστο χρόνο διακοπής λειτουργίας του δικτύου. Επικυρώνει αυτόματα την υγεία του Wi-Fi, δοκιμάζοντας τις προκαθορισμένες απαιτήσεις και εμφανίζοντας αποτελέσματα με σαφείς και πεντακάθαρες ενδείξεις επιτυχίας / αποτυχίας. Δίνει άμεση διάγνωση για την ισχύ του σήματος, την αναλογία σήματος προς τον θόρυβο (SNR), την ποιότητα του καναλιού και την ανάλυση της συνδεσιμότητας. Εκτελεί αυτόματη δοκιμή σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, ενώ χρησιμοποιεί τον αναλυτή φάσματος υψηλής ανάλυσης στο Sidekick για την εμφάνιση παρεμβολών RF σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας σαφή ορατότητα του δικτύου και διευκολύνοντας την ταχύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ekahau Capture

Το Ekahau Capture είναι ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο συλλογής πακέτων σε τυπική βιομηχανική μορφή .pcap, για προηγμένη αντιμετώπιση προβλημάτων και εις βάθος ανάλυσή τους. Επιτρέπει σε οποιονδήποτε να εκτελεί γρήγορη καταγραφή πακέτων Wi-Fi με τη χρήση του Sidekick κι έτσι δεν απαιτείται καμία επένδυση χρημάτων σε ξεχωριστό εξοπλισμό με αναξιόπιστες μεθόδους. Βελτιστοποιεί την απόδοση των δικτύων Wi-Fi, καταγράφοντας αιτίες υψηλής χρήσης καναλιών και υπολογίζοντας στατιστικά στοιχεία κίνησης, όπως ρυθμούς επανάληψης, μέσες ταχύτητες δεδομένων και κατανομή τύπου καρέ. Διατηρεί το δίκτυο ασφαλές, καταγράφοντας απειλές ασφαλείας, όπως εσφαλμένες ρυθμίσεις ασφαλείας του Wi-Fi, εκτεθειμένες πληροφορίες δικτύου ή χρήστη, μη κρυπτογραφημένη κίνηση και επιθέσεις DoS.

Ekahau Cloud

Το Ekahau Cloud επιτρέπει στον τεχνικό να συνεργάζεται, να μοιράζεται και να παρακολουθεί απομακρυσμένες εργασίες μεταξύ πολλαπλών τοποθεσιών και ομάδων, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και αποτρέποντας την δαπανηρή επανεπεξεργασία. Το κεντρικό αποθετήριο της εργασίας διευκολύνει τον εντοπισμό των αρχείων της και διασφαλίζει ότι χρησιμοποιείται η τελευταία έκδοση. Παρέχει δυνατότητα αποθήκευσης έως 2500 εργασιών και 50 GB αρχείων, καθώς και δυνατότητα εύκολης εναλλαγής μεταξύ λειτουργιών cloud και offline όταν οι εργασίες ή οι πελάτες απαιτούν αποθήκευση δεδομένων εκτός σύνδεσης.

 

WIZZIT – A.ΤΣΑΜΑΚΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ
Στρατηγού Δαγκλή 5, Χολαργός,
τηλ. 210-220-6300

 

You May Like This