nowmag.gr

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη μέσω της αναζήτησης εντός της εφαρμογής.

Ήδη από το 2015, η Google προσφέρει μία λειτουργία Timeline μέσω των Χαρτών που επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν ξανά την τοποθεσία που βρίσκονταν σε μια συγκεκριμένη ημέρα στο παρελθόν. Το Google Photos πλέον εκμεταλλεύεται αυτή τη λειτουργία, με την τελευταία έκδοση της εφαρμογής να προσφέρει ένα νέο τρόπο για να δει ο χρήστης όλες τις φωτογραφίες που τράβηξε μία προηγούμενη ημέρα.

Ο χρήστης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στη λειτουργία πατώντας στο εικονίδιο της Αναζήτησης και στη συνέχεια Ο Χάρτης Μου. Η νέα λειτουργία δίνει και μια επιπλέον ευκαιρία ώστε ο χρήστης να εξοικειωθεί με τη νέα σχεδίαση που περιλαμβάνει 3 καρτέλες. Την πρώτη φορά που κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Timeline, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου η Google εξηγεί λεπτομερώς πώς δημιουργήθηκε το χρονοδιάγραμμα. Η εταιρία σημειώνει ότι μια φωτογραφία μπορεί να περιλαμβάνει δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας, σε περίπτωση που το τηλέφωνο έχει αποθηκεύσει αυτές τις πληροφορίες ή αν έχουν προστεθεί tags χειροκίνητα μέσω της εφαρμογής. Οι εικόνες που δεν έχουν δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας, η Google ενδέχεται να τις τοποθετήσει στο Timeline βάσει των αντικειμένων ή θεμάτων που βρίσκονται στις φωτογραφίες.

Δεδομένου ότι οι συνήθως οι φωτογραφίες που τραβάει το smartphone έχουν δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Google χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να δημιουργήσει μία τέτοια λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας ωραίος τρόπος για τον χρήστη να ξαναζήσει ένα ταξίδι στο παρελθόν, έχοντας όλες τις φωτογραφίες του συγκεντρωμένες, ειδικά σε μια εποχή που οι περισσότεροι δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι και να εξερευνήσουν την πόλη.

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/12/2020)

You May Like This