nowmag.gr

Δυο μήνες πριν ο κόσμος της ψηφιακής οικονομίας ήταν σε αναταραχή λόγω της ακύρωσης ενός μια από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια τεχνολογίας, του Mobile World Congress, ενώ μερικές εβδομάδες μετά έγινε η ανακοίνωση οτι το Collision, ένα επισης πολύ σημαντικό διεθνές συνέδριο με ημερομηνία διεξαγωγής τον Ιούνιο του 2020 στο Τορόντο, μετατρεπόταν σε Collision from Home. Αλλαγές και διαφοροποιήσεις που κανεις δεν μπορούσε να σκεφτεί ή να προβλέψει.

Σήμερα, μέσα σε ένα καθεστώς παγκόσμιας πανδημίας και εκ βάθρου αναδιάρθρωσης της καθημερινότητας μας τα πιο απίθανα σενάρια φαντάζουν πιθανά και τα αντανακλαστικά όλων δοκιμάζονται για προσαρμογές σε νέα δεδομένα.

Είναι προφανές ότι το ειδος και τα χαρακτηριστικα διασπορας του Covid-19 δοκιμάζουν σε τεράστιο βαθμό την βιομηχανία των εκδηλώσεων. Θέτουν σε μεγάλο προβληματισμό ένα οικοσύστημα όπου ένα ευρύτατο φάσμα stakeholders από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα παγκοσμίως επενδύει, διασυνδέεται και κεφαλαιοποιεί την ανάπτυξη και εξάπλωση υπηρεσιών και προϊόντων.

Η περίπτωση του Collision from home αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα άμεσων αντανακλαστικών μετάπτωσης στα νέα δεδομένα, σε δεδομένα όπου το ψηφιακό περιβάλλον καλείται να υποκαταστήσει τη φυσική παρουσια, το χιούμορ μιας ζωντανής και δια ζώσης παρουσίασης, μιας χειραψίας.

Το παγκόσμιο οικοσύστημα ετοιμάζεται πολύ εντατικά για αυτή τη μετάπτωση και την ακόμη μεγαλύτερη ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων στη διαφοροποίηση των μεγάλων διεθνών συνεδρίων. Ας μην ξεχνάμε ότι τόσο το Mobile World Congress (MWC), η Consumers Electronic Show (CES), το Web Summit διαθέτουν ψηφιακά εργαλεία και μηχανισμούς όπου διεξάγεται ένα πολύ δυναμικό digital lobbying και networking. Συνεπώς το remote conference σενάριο δεν είναι πολύ μακριά από το να αποτελέσει μια – έως ένα βαθμό – πραγματικότητα.

Σε ό,τι αφορά εμάς, ως ελληνικό οικοσύστημα, το ερώτημα είναι σαφές και μένει να απαντηθεί το προσεχές διάστημα τόσο σε σχέση με την ιδιοσυγκρασία μας οσο και την ετοιμότητα ψηφιακής προσαρμογής. Μπορούμε να χτίσουμε αποτελεσματικά το digital lobbying &networking και remote conference περιβάλλον; Η τεχνογνωσία υπάρχει, οι πολιτικές υλοποιήσης μένει να αναπτυχθούν…

Πηγή: cnn.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 10/4/2020)

You May Like This