nowmag.gr

Εκτός από την εξαιρετικά εύκολη ρύθμιση, οι δικτυακές συσκευές PowerLine μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλύσετε μια ποικιλία προβλημάτων δικτύωσης που ενδέχεται να αντιμετωπίσετε χρησιμοποιώντας παραδοσιακά πρότυπα ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης.

Αντί για καλώδια Ethernet ή ασύρματες συνδέσεις, το PowerLine δρομολογεί την κυκλοφορία του δικτύου μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του κτιρίου σας, διευρύνοντας την πρόσβαση του δικτύου σας σε οποιοδήποτε δωμάτιο με πρίζα. Είναι μια εύκολη και προσιτή μέθοδος που σας επιτρέπει να αναμιγνύετε και να συνδυάζετε μια ποικιλία συσκευών – συμπεριλαμβανομένων των προσαρμογέων PowerLine, των δρομολογητών και των συσκευών επέκτασης – για να προσθέσετε σημεία σύνδεσης οπουδήποτε χρειάζεστε. Από τον εξοπλισμό οικιακής ψυχαγωγίας στο σαλόνι, έως το γραφείο στο σπίτι σας και στο υπόγειο, η τεχνολογία PowerLine επιτρέπει σε μια πληθώρα συσκευών να επικοινωνούν με το Διαδίκτυο και το ένα με το άλλο.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι δεν χρειάζεται να θυσιάσετε ταχύτητα για να επωφεληθείτε από την άνεση του PowerLine. Η τελευταία γενιά προϊόντων PowerLine είναι αρκετά γρήγορη για να συμβαδίζει με τις ταχύτητες που είναι απαραίτητες σε ένα πολυάσχολο νοικοκυριό. Η τεχνολογία έρχεται σε δύο ταχύτητες. Το παραδοσιακό PowerLine μεταφέρει δεδομένα στα 200Mbps. Ο ρυθμός αυτός μετάδοσης είναι κατάλληλος για μετριοπαθή κίνηση, μέχρι τη ροή ενός σήματος βίντεο υψηλής ευκρίνειας από έναν υπολογιστή ή δικτυακό χώρο αποθήκευσης σε ένα media player ή σε μία δικτυωμένη τηλεόραση HDTV.

Τελευταία, οι συσκευές PowerLine που έχουν εμφανιστεί στην αγορά υποστηρίζουν ταχύτητες λειτουργίας στα 500Mbps. Η υψηλότερη αυτή ταχύτητα σάς επιτρέπει να προβάλλετε ταυτόχρονα ταινίες, παιχνίδια και μουσική και να μεταφέρετε περισσότερα και μεγαλύτερα αρχεία χωρίς να χάνετε σε απόδοση. Επιπλέον, παρέχει ένα δίκτυο κορμού υψηλής απόδοσης για συσκευές μεγάλου εύρους ζώνης.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς τα διάφορα προϊόντα PowerLine μπορούν να λύσουν κοινά προβλήματα οικιακής δικτύωσης.

Πρόβλημα: Συσκευές εκτός εμβέλειας

Η τεχνολογία PowerLine επεκτείνει το δίκτυό σας σε συσκευές εκτός της εμβέλειας ενός υπάρχοντος σήματος Wi-Fi ή καλωδίωσης Ethernet. Οι προσαρμογείς PowerLine λύνουν εύκολα αυτό το πρόβλημα. Συνδέστε έναν δρομολογητή σε έναν από τους προσαρμογείς PowerLine μέσω Ethernet και συνδέστε τον προσαρμογέα σε μια ηλεκτρική πρίζα και η κυκλοφορία δικτύου θα ρέει μέσα από την εσωτερική καλωδίωση του κτιρίου. Τώρα μπορείτε να συνδέσετε μια άλλη συσκευή με τον άλλο προσαρμογέα και να την συνδέσετε σε άλλη ηλεκτρική πρίζα οπουδήποτε στο κτίριο. Έτοιμοι! Το δίκτυό σας μπορεί να προσεγγίσει συσκευές σε όλο το κτίριο. Εάν θέλετε να συνδέσετε περισσότερες συσκευές, απλώς προσθέστε περισσότερους προσαρμογείς PowerLine στο δίκτυό σας.

Πρόβλημα: Μια μεγάλη περιοχή εκτός ασύρματης εμβέλειας.

Τι γίνεται εάν θέλετε να επεκτείνετε ένα υφιστάμενο ασύρματο δίκτυο σε μια περιοχή όπου το σήμα δεν φτάνει – ας πούμε, ένα αίθριο ή ένα υπόγειο; Η λύση είναι μια συσκευή επέκτασης PowerLine. Σε αυτή την περίπτωση, το PowerLine μεταφέρει την κυκλοφορία του δικτύου στην συσκευή ασύρματης επέκτασης (είναι σαν να έχετε ένα δεύτερο ασύρματο δρομολογητή που συνδυάζεται με τον πρώτο). Απλώς συνδέστε την συσκευή επέκτασης στον τοίχο, εισαγάγετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις και τελειώσατε. Οι ασύρματες συσκευές που ανήκουν στην περιοχή επέκτασης θα ενταχθούν στο δίκτυό σας με ασφάλεια και χωρίς αναστάτωση.

 

Ανάγκη για μία ολοκληρωμένη λύση

Η ασύρματη, ενσύρματη και PowerLine δικτύωση μπορεί να συνδυαστούν σε μία συσκευή για να λύσουν διάφορα προβλήματα μέσω μίας ολοκληρωμένης λύσης. Για το σκοπό αυτό κυκλοφόρησαν στην αγορά συσκευές που ενσωματώνουν και τις τρεις μεθόδους δικτύωσης, όπως η DHP-1565 της D-Link που είχε παρουσιαστεί πριν μερικά χρόνια. Οι μονάδες αυτές στέλνουν και λαμβάνουν ένα ισχυρό σήμα Wireless. Στην πίσω τους όψη προσφέρουν μία σειρά από θύρες Ethernet (συνήθως τέσσερις). Ένας προσαρμογέας PowerLine είναι επίσης ενσωματωμένος με το καλώδιο τροφοδοσίας της μονάδας και κατευθύνει την κυκλοφορία του δικτύου μέσω της ηλεκτρικής καλωδίωσης του κτιρίου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να επιλύσετε μια ποικιλία προβλημάτων δικτύου χωρίς να χρειαστεί να συγκεντρώσετε ένα πλήθος ξεχωριστών συσκευών. Φυσικά, μπορείτε ακόμα να προσθέσετε προσαρμογείς ή extenders ανάλογα με τις περιοχές που πρέπει να καλύψετε και τις συσκευές που πρέπει να συνδέσετε.

Το PowerLine είναι μια ισχυρή, ευέλικτη, οικονομικά αποδοτική και πάνω απ’ όλα εύκολη λύση για όλες τις προκλήσεις δικτύωσης. Οι προσαρμογείς PowerLine και τα πρόσθετα επέκτασης παρέχουν πρόσβαση σε δίκτυο οπουδήποτε με μια ηλεκτρική πρίζα και οι δρομολογητές PowerLine προσφέρουν όλα τα είδη των προϊόντων δικτύου. Κάθε συσκευή είναι μοναδική, αλλά μαζί σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το δίκτυο που χρειάζεστε, οπουδήποτε και αν το χρειάζεστε.

Πηγή: www.dlink.com.sg/resource_center/how-to-solve-home-network-problems-with-powerline/

 

You May Like This