nowmag.gr

Η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει την κάμερα τετραπρισμού του iPhone 15 Pro Max με οπτικό ζουμ έως και 5x τόσο στο iPhone 16 Pro όσο και στο iPhone 16 Pro Max φέτος, σύμφωνα με την ταϊβανέζικη εταιρεία ερευνών TrendForce. Αυτή είναι μια φήμη που έχουμε ακούσει από άλλες πηγές στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo.

Η TrendForce ανέφερε εν συντομία αυτές τις πληροφορίες σήμερα σε ένα δελτίο τύπου που επικεντρώθηκε στη συνολική αγορά φακών κάμερας smartphone:

Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του iPhone 15 Pro Max με τον αποκλειστικό τηλεφακό ζουμ Tetraprism, η βιομηχανία αναμένεται να δει μια αύξηση στην υιοθέτηση μονάδων περισκοπικών φακών. Η Apple σχεδιάζει να φέρει αυτήν την προηγμένη αναβάθμιση υλικού στο iPhone 16 Pro, καθιστώντας το προσβάσιμο σε περισσότερους χρήστες της σειράς Pro.

Στο iPhone 15 Pro Max, το σύστημα κάμερας τετραπρισμού έχει «αναδιπλωμένο» σχεδιασμό που του επιτρέπει να χωράει στο εσωτερικό του smartphone, επιτρέποντας έως και 5x οπτικό ζουμ και έως και 25x ψηφιακό ζουμ. Συγκριτικά, το μικρότερο iPhone 15 Pro παραμένει περιορισμένο σε οπτικό ζουμ έως και 3x, σύμφωνα με τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max.

Έχει φημολογηθεί ότι το iPhone 16 Pro θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη 6,3 ιντσών, σε σύγκριση με το iPhone 15 Pro 6,1 ιντσών. Αυτή η αλλαγή θα αύξανε το συνολικό μέγεθος της συσκευής, το οποίο θα μπορούσε να παρέχει επιπλέον εσωτερικό χώρο για μια κάμερα τετραπρισμού.

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τη σειρά iPhone 16 τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 29/2/2024)

You May Like This