nowmag.gr

H «αδελφή» εταιρεία της Google, Verily, λάνσαρε αργά την Κυριακή μια ιστοσελίδα η οποία καλεί ενήλικες στη βόρεια Καλιφόρνια να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την πρόσφατη κατάσταση της υγείας και τα ταξίδια τους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ευχαρίστησε τη Google την Παρασκευή που ανέπτυξε μια ιστοσελίδα για την οποία είπε ότι θα βοηθά τους πολίτες να διαπιστώνουν εάν χρειάζονται ή όχι τεστ για τον κορωνοϊό.

Η Verily, εταιρεία τεχνολογίας για τον χώρο της υγείας που υπάγεται στην Alphabet, ανέφερε πως συνεργάστηκε με εργαζομένους της Google (η οποία υπάγεται επίσης στην Alphabet) για την ανάπτυξη της νέας ιστοσελίδας. https://www.projectbaseline.com/

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται πως η Verily συνεργάζεται με το γραφείο του κυβερνήτη της Καλιφόρνια για να καθοδηγεί άτομα ευπαθών ομάδων σε νέα κέντρα δοκιμών που έχουν τεθεί σε λειτουργία στο Σαν Ματέο και τη Σάντα Κλάρα- σε κάποιες περιπτώσεις καλώντας απευθείας αυτούς τους χρήστες για ραντεβού για εξετάσεις.

Όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού πρέπει να ζητήσουν ιατρική βοήθεια αντί για ένα τεστ μέσω του συστήματος της Verily, τόνισε η εταιρεία.

Πάνω από 162.000 είναι οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό και γύρω στις 6.000 έχουν πεθάνει από την ασθένεια που προκαλεί, COVID-19.

Σύμφωνα με τη Verily, οι απαντήσεις θα διατηρηθούν σε μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων της Google, η πρόσβαση στην οποία είναι περιορισμένη και επιβλέπεται. Τα δεδομένα θα κοινοποιηθούν στις αρμόδιες αρχές, αλλά «ποτέ δεν θα συγχωνευτούν με τα δεδομένα σας που είναι αποθηκευμένα σε προϊόντα της Google χωρίς την ξεκάθαρη άδειά σας» ανέφερε η Verily.

Επιπρόσθετα, η Verily ανέφερε πως τα δεδομένα που υποβάλλονται από τους χρήστες θα χρησιμοποιούνται για ερευνητικούς σκοπούς μόνο με σχετική άδεια, η οποία μπορεί να ζητηθεί στο μέλλον.

Πηγή: naftemporiki.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/3/2020)

You May Like This