nowmag.gr

Η εταιρία Three UK θα λανσάρει το δικό της 5G δίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο. Η προσφορά 5G της τηλεφωνίας θα είναι αρχικά διαθέσιμη μόνο στους Λονδρέζους, με την εταιρία να αναφέρει ότι έχει σχεδιάσει να επεκτείνει την κάλυψη κινητής 5G και οικιακής ευρυζωνικής σύνδεσης σε 24 ακόμα πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, μέχρι τα τέλη του 2019.

Η αρχική προσφορά 5G της Three θα αποτελείται μόνο από οικιακές ευρυζωνικές υπηρεσίες και δεν θα περιλαμβάνει υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Οι 25 συνολικά πόλεις που θα απολαμβάνουν 5G κινητή και οικιακή ευρυζωνική κάλυψη μέχρι το τέλος του έτους είναι: Λονδίνο, Μπέρμιγχαμ, Μπόλτον, Μπράντφορντ, Μπράιτον, Μπρίστολ, Κάρντιφ, Κόβεντρι, Ντέρμπι, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Μάντσεστερ, Μίντλεσμπρο, Μίλτον Κέινς, Νόττιγχαμ, Ρέντινγκ, Σέφφιλντ, Σλόγκ, Σάντερλαντ και Γουλβερχάμπτον.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσής της, η Three σημείωσε επίσης ότι προβαίνει σε βελτιώσεις της δικτύωσης σε όλο το Λονδίνο, το Κάρντιφ, τη Γλασκόβη, το Μπέρμιγχαμ, το Μάντσεστερ και το Λίβερπουλ, ως μέρος της επένδυσής της σε υποδομές ύψους 2 δισ. ευρώ, όπως το νέο πυρήνα cloud του 5G δικτύου που παρέχει η Nokia. Η Three επί του παρόντος διαθέτει 144MHz φάσματος 5G (περισσότερο από το διπλάσιο φάσμα 5G σε σύγκριση με τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της), με τη Vodafone να κατέχει 50MHz φάσμα και τις O2 και BT να έχουν από 40MHz η καθεμιά.

Η EE ήταν η πρώτη τηλεφωνική εταιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο που λάνσαρε δίκτυο 5G, ξεκινώντας την κάλυψή της σε έξι πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου στις 30 Μαΐου. Οι πόλεις που είχαν αποκτήσει πρόσβαση ήταν το Μπέλφαστ, το Μπέρμιγχαμ, το Κάρντιφ, το Εδιμβούργο, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ. Στο μεταξύ, η Vodafone ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα ξεκινήσει τη δική της υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς σε επτά πόλεις σε όλη την Αγγλία τον Ιούλιο. Το Μπέρμιγχαμ, το Μπρίστολ, το Κάρντιφ, η Γλασκόβη, το Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και το Λονδίνο θα είναι οι πρώτες πόλεις που θα καλύπτονται από το 5G δίκτυο της Vodafone. Η O2 από την πλευρά της, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι θα ξεκινήσει τις δικές της 5G υπηρεσίες από το Μπέλφαστ, το Κάρντιφ, το Εδιμβούργο και το Λονδίνο, αργότερα μέσα στη φετινή χρονιά. Ενώ δήλωσε επίσης ότι θα φέρει το 5G και σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2020, χρονικό σημείο που θα συμπίπτει με την ευρύτερη διαθεσιμότητα των συσκευών 5G.

Η εταιρία Three UK θα ανακοινώσει τις τηλεφωνικές 5G συσκευές της και τις λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές τον Ιούλιο.

You May Like This