nowmag.gr

Τα ψηφιακά καταστήματα των PlayStation 3, PSVita και PSP σκοπεύει να καταργήσει μέσα στο έτος η Sony, καθώς σύμφωνα με έγκυρες και πιστοποιημένες πηγές της ιστοσελίδας TheGamer, η ανακοίνωση θα γίνει τέλος αυτού του μήνα και τον Ιούλιο θα αρχίσει η σταδιακή κατάργηση.

Τα καταστήματα των PlayStation 3 και PSP θα κλείσουν 2 Ιουλίου, ενώ το κατάστημα του PSVita θα παραμείνει ενεργό για το καλοκαίρι και θα κλείσει 27 Αυγούστου. Από αυτές τις ημερομηνίες και μετά, οι κάτοχοι των κονσολών δε θα μπορούν να αγοράσουν άλλα παιχνίδια ή DLC σε ψηφιακή μορφή.

Το ανησυχητικό είναι πως όπως όλα δείχνουν, μετά το κλείσιμο των ψηφιακών καταστημάτων, δε θα μπορεί να κατεβάσει κανείς τα παιχνίδια που αγόρασε. Με άλλα λόγια, καλό θα ήταν οι κάτοχοι να κατεβάσουν τις αγορές τους το συντομότερο δυνατό.

Το PlayStation 3 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2006 και κατάφερε να φτάσει τις 87 εκατομμύρια πωλήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ το PSP κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2005, ξεπερνώντας τα 80 εκατομμύρια σε πωλήσεις. Τέλος, το PSVita είναι ίσως η πιο αποτυχημένη κονσόλα της Sony, καθώς από τον Δεκέμβριο του 2011 που κυκλοφόρησε, κατάφερε να πουλήσει 10 με 15 εκατομμύρια κονσόλες, παρά το ότι τεχνολογικά ήταν πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό του.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 24/3/2021)

You May Like This