nowmag.gr

Η ενσωμάτωση του Teams στη σουίτα Microsoft Office της δίνει ένα άδικο πλεονέκτημα ενάντια στους ανταγωνιστές της όπως Slack, Zoom και Google Meet, ή τουλάχιστον αυτό φαίνεται να πιστεύει η εταιρεία του Slack, η οποία δε μένει απλά σε δηλώσεις ή κατηγορίες, αλλά προχωράει κανονικά σε επίσημη καταγγελία.

Η εταιρεία υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία περιγράφει την παράνομη και αντι-ανταγωνιστική πρακτική της Microsoft για κατάχρηση της κυριαρχίας τη στην αγορά, ώστε να εξαλείψει τους νέους ανταγωνιστές της, κατά παράβαση την νομοθεσίας περί ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας, David Schellhase, δήλωσε:

Αυτό που ζητάμε είναι η υπηρεσία Teams να διαχωρίζεται από τη σουίτα Office και να πωλείται ξεχωριστά σε μια δίκαιη εμπορική τιμή, οπότε να ανταγωνίζεται ευθέως με τα προϊόντα μας. Οι νόμοι περί ανταγωνισμού και αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι οι κυρίαρχες εταιρείες δεν επιτρέπεται να αποκλείουν παράνομα τον ανταγωνισμό.

Η Microsoft επιστρέφει σε τακτικές του παρελθόντος. Δημιούργησαν ένα αντιγραμμένο και υποδεέστερο προϊόν από εμάς και το έδεσαν με το κυρίαρχο πακέτο Office, με αναγκαστική εγκατάσταση και μη επιλογή αφαίρεσης του, ένα ίδιο αντίγραφο δηλαδή της παράνομης συμπεριφοράς τους κατά τη διάρκεια του “πολέμου των προγραμμάτων περιήγησης”. Η Slack ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει ταχεία δράση για να βεβαιωθεί ότι η Microsoft δε μπορεί να συνεχίσει να αξιοποιεί παράνομα τη δύναμη της από τη μία αγορά στην άλλη, συνδυάζοντας ή δεσμεύοντας προϊόντα.

Αναμένουμε την απάντηση της Microsoft μέσα στις επόμενες ημέρες, αν και είναι σίγουρο πως αυτή η υπόθεση θα μας απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 24/7/2020)

You May Like This