nowmag.gr

Λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του OnePlus 8T, ο συνιδρυτής της εταιρείας Carl Pei ανακοίνωσε ότι αποχωρεί με σκοπό να ξεκινήσει από την αρχή κάτι καινούργιο. Ήταν κοινό μυστικό ότι ο κ. Pei διαφωνούσε ανοικτά με την πορεία που πήρε η OnePlus εισερχόμενη σε νέες κατηγορίες και γι’ αυτό προτίμησε να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, ο κ. Pei ανακοίνωσε επίσημα ότι η νέα εταιρεία του ονομάζεται “Nothing” και μετέπειτα επιβεβαιώθηκε πως ετοιμάζει την κυκλοφορία ενός ζευγαριού ακουστικών TWS. Ο βασικός στόχος, όμως, είναι να δημιουργήσει ένα δικό της οικοσύστημα συσκευών που θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η ιστορία του Carl Pei από τη στιγμή που αποχώρησε από την OnePlus. Τα πράγμα απέκτησε περισσότερο ενδιαφέρον, όμως, με τη σημερινή αποκάλυψη ότι η Nothing προχώρησε στην εξαγορά της….Essential! Για όσους δεν θυμούνται, η τελευταία είναι η εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας του Android OS, Andy Rubin, πρόλαβε να βγάλει στην αγορά ένα smartphone αλλά δεν κατάφερε να σταθεί στην αγορά και έκλεισε πέρυσι το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 9to5Google, η Essential μετέφερε όλη την ιδιοκτησία της στη Nothing του Carl Pei στις 6 Ιανουαρίου 2021 και μάλιστα οι διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από τις 11 Νοεμβρίου 2020, άρα μόλις λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του Carl Pei από την OnePlus. Στα σχέδια της Essential υπήρχε η δημιουργία του δικού της οικοσυστήματος συσκευών, επομένως, δεν αποκλείεται η δουλειά της Nothing να “πατήσει” επάνω στις πατέντες και τις τεχνολογίες που είχε αναπτύξει τα προηγούμενα χρόνια.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε σε ποιες κατηγορίες προϊόντων θα κινηθεί η Nothing και αν τελικά ξεφύγει από το IoT προκειμένου να λανσάρει δικό της smartphone. Μη ξεχνάμε ότι η Essential είχε στα σκαριά και το άκρως εντυπωσιακό Gem…

Πηγή: techgear.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/2/2021)

You May Like This