nowmag.gr

Η Microsoft διατείνεται εδώ και μερικά χρόνια ότι θα απαλλαγούμε από τον βραχνά των passwords, και πλέον έφτασε ο καιρός να το κάνει πράξη ανακοινώνοντας σήμερα πως δεν χρειαζόμαστε στο εξής password για να πραγματοποιήσουμε sign-in στον λογαριασμό μας.

Στην ανακοίνωση της η εταιρεία παραθέτει διάφορους λόγους που καθιστούν επιτακτική ανάγκη την απόσυρση των passwords, όπως η μικρή ασφάλεια που παρέχουν και η στάση ενός σημαντικού ποσοστού χρηστών που προτιμά να σταματήσει να χρησιμοποιεί μια υπηρεσία από το να ακολουθήσει όλη τη διαδικασία που απαιτείται για την ανάκτηση ενός password που ενδεχομένως έχουν ξεχάσει.

Από σήμερα, λοιπόν, μπορείτε να αφήσετε στην άκρη το password που αφορά τον Microsoft λογαριασμό σας και αντ’ αυτού να πραγματοποιείται είσοδο στις υπηρεσίες της εταιρείας με εναλλακτικούς τρόπους όπως η βιομετρική αναγνώριση μέσω Windows Hello, τα security keys, οι κωδικοί πιστοποίησης που αποστέλλονται π.χ. μέσω SMS ή η εφαρμογή Microsoft Authenticator.

Για να επιλέξετε άλλη μέθοδο εισόδου σε λογαριασμό Microsoft, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Microsoft Authenticator (θα τη βρείτε εδώ) και να συνδέσετε σε αυτήν τον λογαριασμό σας. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να μεταφερθείτε στο κεντρικό hub για τη διαχείριση του λογαριασμού σας (account.microsoft.com) και από εκεί να επιλέξετε Security -> Advanced Security Options -> Additional Security -> Passwordless Account -> Turn On.

 

Πηγή: techgear.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/9/2021)

You May Like This