Η εταιρεία μάλιστα αποκάλυψε πρόσφατα μέσω μίας ανάρτησης στο επίσημο Windows Insider blog ότι προτίθεται να προσαρμόσει τις απαιτήσεις των Windows 11 για τα trusted platform modules, ώστε να συμπεριληφθούν και οι πλατφόρμες από το 2017, οι οποίες περιλαμβάνουν και τους 1ης γενιάς επεξεργαστές Ryzen 1000-series (Zen) αλλά και τους 7ης γενιάς Intel Core (Kaby Lake).
Στο σχετικό άρθρο που αναρτήθηκε στο Windows Insider blog με ημερομηνία δημοσίευσης 28 Ιουνίου, η Microsoft εξήγησε εν συντομία ποιοι είναι οι λόγοι που είναι απαραίτητο το TPM 2.0 για τα Windows 11, αλλά και ότι ο Έλεγχος Λειτουργίας Υπολογιστή (PC Health Check), το εργαλείο της Microsoft που διατέθηκε για να βοηθήσει τους χρήστες να ελέγξουν αν ο υπολογιστής τους είναι συμβατός με τα Windows 11, αφαιρέθηκε προσωρινά από την ιστοσελίδα της εταιρείας, ώστε να βελτιωθεί για να προσφέρει μεγαλύτερης ακρίβειας αποτελέσματα.
Στο άρθρο διαβάζουμε: «Η πρόθεση της σημερινής ανάρτησης είναι να αναγνωρίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε τη σύγχυση που προκάλεσε το εργαλείο “Έλεγχος Λειτουργίας Υπολογιστή”, να μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες μαζί σας σχετικά με τους λόγους που μας οδήγησαν να ενημερώσουμε τις απαιτήσεις συστήματος για τα Windows 11… Η εφαρμογή PC Health Check είχε σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαπιστώσουν αν ο σημερινός υπολογιστής τους με Windows 10 θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε Windows 11. Με βάση τα μέχρι τώρα σχόλια σας, αναγνωρίζουμε ότι δεν ήταν πλήρως έτοιμη για να προσφέρει το επίπεδο λεπτομέρειας ή ακρίβειας που περιμένατε από μας όσον αφορά τους λόγους που ένας υπολογιστής Windows 10 δεν πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις. Καταργούμε προσωρινά την εφαρμογή, έτσι ώστε οι ομάδες μας να την βελτιώσουν με βάση το feedback. Θα την επαναφέρουμε στο διαδίκτυο καθώς προετοιμαζόμαστε για τη γενική διαθεσιμότητα από το Φθινόπωρο».
Στο ίδιο άρθρο, η Microsoft εξηγεί ότι το TPM hardware είναι απαραίτητο για την ασφαλή αποθήκευση διαπιστευτηρίων, για την κρυπτογράφηση φορητών υπολογιστών και συσκευών, για την βιομετρική ταυτοποίηση μέσω του Windows Hello, για την ασφάλεια που βασίζεται σε εικονικοποίηση (VBS), για την ακεραιότητα του κώδικα που προστατεύεται από το hypervisor (HVCI) καθώς και για το Secure Boot. Οι περισσότεροι σύγχρονοι επεξεργαστές ενσωματώνουν on-die ένα συμβατό TPM με τις προδιαγραφές 2.0 ενώ κάποιοι ακόμη διαθέτουν χαρακτηριστικά όπως VBS και κρυπτογράφηση ολόκληρης της μνήμης.
Πηγή: insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 2/7/2021)
Join the Conversation →