nowmag.gr

Τελικά η LG φαίνεται ότι εξετάζει σοβαρά την αποχώρηση από την αγορά των smartphone συσκευών το 2021. Μετά την απώλεια 4.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα προηγούμενα πέντε χρόνια, το τμήμα φορητών συσκευών της LG προσπαθεί μάταια να ανταγωνιστεί με τις άλλες εταιρείες. Πλέον, ο CEO της LG Kwon Bong-seok έχει ειδοποιήσει τους εργαζομένους ότι η εταιρεία εξετάζει μεγάλες αλλαγές στο τμήμα των φορητών συσκευών.

Πιο συγκεκριμένα, η Korea Herald τονίζει ότι ο Kwon Bong-seok έστειλε μια επιστολή την Τετάρτη, η οποία προμήνυε μια επερχόμενη αλλαγή στη κατεύθυνση του τμήματος φορητών συσκευών. Από τη στιγμή που ο ανταγωνισμός στην παγκόσμια αγορά φορητών συσκευών γίνεται όλο και πιο έντονος, ήρθε η ώρα να πάρει μια σκληρή απόφαση και την καλύτερη επιλογή, τονίζει στέλεχος της LG σε μια δήλωση στην The Korea Herald. Η εταιρεία εξετάζει όλα τα πιθανά μέτρα, όπως πώληση, απόσυρση και μείωση του μεγέθους της επιχειρηματικής δραστηριότητας του τμήματος.

Η LG μάλιστα, επιβεβαίωσε ως αληθείς και έγκυρες τις πληροφορίες στο The Verge, τονίζοντας επιπροσθέτως, πως τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Η ηγεσία της LG Electronics δεσμεύεται να πάρει οποιαδήποτε απόφαση είναι απαραίτητη για να επιλύσει τα προβλήματα το 2021. Τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη, αναφέρει εκπρόσωπος.

Οι νέες αυτές εξελίξεις, έρχονται λίγο μετά το γνωστό άρθρο της The Elec πριν από μερικές εβδομάδες, που τόνιζε ότι η LG σκοπεύει να αποχωρήσει από την αγορά. Και μόλις μια εβδομάδα πριν στελέχη της εταιρείας, το χαρακτήριζαν ως εντελώς ψευδές.

Η LG έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να προσελκύσει τους χρήστες και να καταστήσει το τμήμα της κερδοφόρο. Έχει προσπαθήσει πολλές φορές, με το G7, με το V40 , το G8, το V50 να ανταγωνιστεί τις Samsung και Huawei. Το LG Velvet και το LG Wing προσπάθησαν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο, αλλά ούτε αυτά το κατάφεραν.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Lg Rollable το smartphone που θα καταφθάσει το 2021, αν και ίσως μπορεί να είναι η τελευταία της συσκευή.

Πηγή: techmaniacs.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 22/1/2021)

You May Like This