nowmag.gr

Στόχος με την κίνηση αυτή είναι να μειωθεί η εξάρτηση παραγωγής από την Ασία και να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση

Την πρώτη του φυσική συνέντευξη τύπου ολοκλήρωσε στο Μόναχο της Γερμανίας ο Pat Gelsinger, ανακοινώνοντας πως η Intel έχει μεγάλα σχέδια για την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει έως και 80 δισεκατομμύρια δολάρια σε δύο νέα εργοστάσια παραγωγής chip, τα οποία είναι μέρος μιας πολυετής στρατηγικής ώστε να μειωθεί η εξάρτηση παραγωγής από την Κίνα και άλλες περιοχές της Ανατολικής Ασίας.

Αυτή η νέα εποχή συνεχόμενης ζήτησης για ημιαγωγούς χρειάζεται τολμηρές σκέψεις. Ως CEO της Intel, έχω το προνόμιο να παρακολουθώ τις κινήσεις 116,000 υπαλλήλων σε ένα τεράστιο οικοσύστημα σχεδιασμού και παραγωγής επεξεργαστών, με στόχο να καλύψουμε τη ζήτηση.

Ο Gelsinger σκοπεύει να οδηγήσει την Intel στην παραγωγή πιο αποδοτικών επεξεργαστών την ερχόμενη δεκαετία, ανακοινώνοντας πρόσφατα μια ραγδαία ανάπτυξη και στα δικά της εργοστάσια στις ΗΠΑ. Για την Ευρώπη, η Intel Foundry Services έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με αρκετούς σημαντικούς πελάτες της, όπως και εταιρείες αυτοκινήτων, οι οποίοι έχουν αρκετά προβλήματα παραγωγής λόγω έλλειψης εξαρτημάτων.

Τέλος, πρόσθεσε πως η Intel θα δεσμεύσει τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Ιρλανδίας αποκλειστικά για τη κατασκευή chip αυτοκινήτων.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 14/9/2021)

You May Like This