nowmag.gr

Η Intel φαίνεται πως έχει έτοιμη την απάντηση στις λύσεις της AMD, καθώς η επόμενη παρουσίαση των Tiger Lake επεξεργαστών για laptops θα φέρει τρία νέα μοντέλα με 8 φυσικούς πυρήνες, όπως και ένα νεώτερο μοντέλο με 6 πυρήνες.

Όπως αποκάλυψε ο περίφημος hardware leaker momomo_us, θα υπάρχει ένας επεξεργαστής Core i9-11980HK (ξεκλείδωτος για overclock), ένας Core i9-11900H και ένας Core i7-11800H. Όλοι τους θα έχουν 8 φυσικούς πυρήνες. Όσο για το μοντέλο με 6 πυρήνες, πρόκειται για τον Core i5-11400H.

 

Όταν η Intel αποκάλυψε πρώτη φορά τους Tiger Lake για laptops, τα διαθέσιμα μοντέλα της είχαν μέχρι 4 πυρήνες, αλλά ήδη ξέρουμε τόσο από την ίδια την Intel όσο και από άλλες πηγές, πως νέα μοντέλα με 8 πυρήνες είναι καθ’ οδόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα νέα μοντέλα αναμένονται να διατεθούν προς το τέλος του δεύτερου τριμήνου (Ιούνιο), με πιθανή παρουσίαση στην Computex που πραγματοποιείται αρχές Ιουνίου.

Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει, καθώς η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας επηρεάζει δραματικά τόσο την γραμμή παραγωγής, όσο και τις αποστολές σε άλλες χώρες. Κοινώς, ακόμη κι αν η Intel στοχεύει για κυκλοφορία στο δεύτερο τρίμηνο, αυτό μπορεί να αλλάξει.

Τέλος, οι νέοι Tiger Lake αναμένονται να αγγίζουν σε συχνότητα τα 5GHz σε πολλαπλούς πυρήνες, όχι μόνο σε single-core boost. Αυτός είναι και ο λόγος που ο 11980HK θα είναι ξεκλείδωτος και με υποστήριξη overclock – αφού θα το επιτρέψουν η ψύξη και οι θερμοκρασίες του laptop.

 

Πηγή:  insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/2/2021)

You May Like This