nowmag.gr

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Made by Google τον Οκτώβριο, ο τεχνολογικός κολοσσός αποκάλυψε το νέο της  chip Tensor G2. Πολλά δημοσιεύματα ήθελαν την νέα πλατφόρμα να βασίζεται στη διαδικασία κατασκευής στα 4nm βασιζόμενα σε φήμες αλλά και στο γεγονός ότι η Google δεν είχε ξεκαθαρίσει κάτι.

Ωστόσο, όπως σας έχουμε ξαναπεί, το Tensor G2 είναι στην πραγματικότητα ένα SoC 5nm, όχι 4nm. Επιτέλους την πληροφορία επιβεβαίωσε στο Android Authority ένας εκπρόσωπος της Google. Όπως είπε, το Tensor G2 έχει κατασκευαστεί για περιπτώσεις χρήσης πραγματικού κόσμου και ότι η αρχιτεκτονική των 5 nm βοήθησε στην επίτευξη αυτού του στόχου, ενώ παράλληλα βελτίωσε την απόδοση και την απόδοση ισχύος του chipset.

Η απάντηση αυτή σαφώς και δεν είναι ολοκληρωμένη αφού δεν αποκαλύπτεται ο κατασκευαστής του νέου chip. Οι περισσότεροι αναλυτές εικάζουν ότι το Tensor G2 κατασκευάστηκε από τη Samsung, αλλά επίσημα δεν υπάρχει καμία πληροφορία. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για τη δημιουργία του τσιπ Tensor πρώτης γενιάς, επομένως η Google ενδέχεται να χρησιμοποίησε ξανά την τεχνολογία της Samsung για το SoC της επόμενης γενιάς.

Αυτή τη στιγμή, όλα τα κορυφαία SoC όπως το A16 Bionic της Apple, το Snapdragon 8+ Gen 1 της Qualcomm και το Exynos 2200 της Samsung είναι κατασκευασμένα σε κόμβους 4nm. Αυτό σημαίνει ότι έχουν καλύτερη απόδοση ισχύος. Η Google, ωστόσο, φαίνεται να ποντάρει περισσότερο στο λογισμικό παρά στο υλικό. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Google στο Android Authority, το Tensor G2 χρησιμοποιεί μια επόμενης γενιάς TPU (Tensor Processing Unit), η οποία προάγει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες machine learning του chipset.

Πηγή: https://techblog.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 13/10/2022)

You May Like This