nowmag.gr

Όπως επιβεβαίωσε η Google στο The Verge, έχει ήδη ξεκινήσει τη δοκιμή της dark mode λειτουργίας σε αναζητήσεις μέσω desktop. Όσοι χρήστες έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες αλλαγές στο σύστημά τους, τότε και οι σελίδες αναζήτησης και αποτελεσμάτων θα είναι επίσης σε σκοτεινή λειτουργία.

Ακόμα δεν είναι γνωστό το εύρος των δοκιμών της Google, καθώς σε σύμφωνα με αναφορές από χρήστες του twitter, σε κάποιους χρήστες η αλλαγή έγινε αυτόματα. Κοινό πρόβλημα και για άγνωστο λόγο, παραμένει το γεγονός ότι οι σελίδες αποτελεσμάτων παραμένουν λευκές, χωρίς να έχει δοθεί κάποια απάντηση από την Google για την ώρα.

Άγνωστο επίσης παραμένει πότε θα γίνει η γενική διάθεση σε ακόμη μεγαλύτερο κοινό. “Πάντα δοκιμάζουμε νέους τρόπους να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας, αλλά δεν έχουμε να ανακοινώσουμε κάτι ακόμη” δήλωσε η Google. Βέβαια αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε σκοτεινή λειτουργία στην αναζήτηση της Google, καθώς τον Ιανουάριο κάποιοι χρήστες ήδη έβλεπαν μια “σκοτεινή αναζήτηση”.

Σε γενικές γραμμές, τις τελευταίες μέρες είδαμε αρκετές αλλαγές με επίκεντρο το dark mode. Πέρα από την Google, το twitter την περασμένη εβδομάδα ενεργοποίησε αυτόματα το σκοτεινό θέμα σε πολλούς χρήστες, ενώ η Microsoft ανακοίνωσε πως δοκιμάζει μια dark mode λειτουργία στο Word.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/2/2021)

You May Like This