nowmag.gr

Με μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της, η Google γνωστοποίησε ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά της εταιρείας Fitbit, που δραστηριοποιείται στον χώρο των wearable συσκευών.

Την σχετική ανακοίνωση υπογράφει ο Rick Osterloh, ανώτερος αντιπρόεδρος της Google και αρμόδιος για θέματα συσκευών και υπηρεσιών της εταιρείας. “Πάντα στόχος ήταν οι συσκευές και όχι τα δεδομένα” αναφέρει ο Osterloh, σε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της Google σχετικά με την εξαγορά της Fitbit.

Στόχος της Google είναι να αξιοποιήσει τα ταλέντα του δυναμικού της Fitbit και σταδιακά να αναπτύξει νέες wearable συσκευές, με τρόπο ανάλογο με αυτόν της Nest. Η συγκεκριμένη εταιρεία εξαγοράστηκε από την Google και έκτοτε αφέθηκε να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα προϊόντων για το “έξυπνο σπίτι”.

Η Google έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει δεδομένα υγείας και άσκησης των χρηστών των συσκευών Fitbit για την προώθηση διαφημιστικού υλικού, κάτι που επαναλαμβάνεται και στην τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας. Επιπρόσθετα, η Google υπενθυμίζει ότι οι χρήστες των προϊόντων Fitbit θα συνεχίσουν να έχουν την δυνατότητα επιλογής διατήρησης των δεδομένων άσκησης σε λογαριασμό της Fitbit, ενώ θα παρέχεται και η δυνατότητα επιλογής για διαμοιρασμό αυτών των δεδομένων σε τρίτα μέρη ή όχι.

Παρόλα αυτά, το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης σε δική του ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι η υπόθεση εξαγοράς της Fitbit από την Google παραμένει αντικείμενο έρευνας του τμήματος αντί-μονοπωλιακών πρακτικών. Άρα, η οριστικοποίηση της εξαγοράς έχει λίγο δρόμο ακόμη μέχρι να πραγματοποιηθεί.

Πηγή:  naftemporiki.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/1/2021)

You May Like This