nowmag.gr

Η νέα συσκευή της Furukawa Electric Co. επιτυγχάνει συγκόλληση 12 οπτικών ινών ταυτόχρονα και κατασκευάστηκε για να υποστηρίξει στις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει στα δίκτυα 5G αλλα και στα FTTH.

Ως γνωστόν τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα απαιτούν πλέον ένα μεγάλο αριθμό καλωδίων και ινών τόσο στα δίκτυα κορμού όσο και στα δίκτυα διανομής και μέχρι το σημείο τελικής σύνδεσης. Ειδικά τα νέα δίκτυα 5G όπου κάθε κεραία υποστηρίζεται απο οπτικές ίνες.

Το νέο μοντέλο S124M12 επιτυγχάνει συγκόλληση έως και 12 οπτικών ινών ταυτόχρονα μειώνοντας σημαντικά το χρόνο που χρειάζεται για την κατασκευή ενός δικτύου. Ετσι οι κατασκευαστές καλωδίων αλλα και οι πάροχοι που χρησιμοποιούν πλέον πολύκλωνες ίνες  (ribbon fiber) μπορούν να έχουν μεγάλη χωρητικότητα στα δίκτυα αλλα και να μειώνουν το συνολικό χρόνο ολοκλήρωσης της κατασκευής ή των αλλαγών/επισκευών που χρειάζονται.

Η νέα συσκευή είναι παρόμοια με την πολύ επιτυχημένη S179A, μικρή σε μέγεθος και βάρος (1800 γραμμάρια) και ταχύτατη στη συγκόλληση με χρόνο συγκόλλησης μόνο 15 δευτερόλεπτα και για τις 12 ίνες.

Φυσικά η συσκευή μπορεί να κάνει συγκόλληση και σε μία μόνο ίνα με απλή αλλαγή της βάσης στήριξης των ινών καθώς επίσης και σε ribbon 2, 4, 6 ή και 8 ινών.

Σημαντικό πλεονέκτημα είναι το οτι δέχεται και τις νέου τύπου οπτικές ίνες με διάμετρο επικάλυψης 200μm εκτός απο τις τυπικές των 250μm.

Η S124Μ12 είναι πλήρως αυτόματη με αναγνώριση του είδους της οπτικής ίνας έλεγχο γωνίας κοπής των ινών, ευθυγράμμιση, συγκόλληση, εφαρμογή τάσης για έλεγχο και υπολογισμό απωλειών που είναι κατα μέσο όρο στα επίπεδα του 0,05dB.

Διαθέτει έγχρωμη οθόνη 4.3’’ αφής για εύκολο χειρισμό και απεικόνιση ταυτόχρονα δύο αξόνων του σημείου τομής των ινών (X  και Y) με διάφορες μεγεθύνσεις, 20Χ, 28Χ, 56Χ.

Είναι ιδιαίτερα στιβαρή και ανθεκτική με προστατευτικούς αποσβεστήρες που την καθιστούν ιδανική για χρήση σε τοπικά δίκτυα και τηλεπικοινωνίες σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Επιτρέπει επίσης αποθήκευση των τιμών για 10.000 συγκολλήσεις με παραμέτρους απώλειας συγκόλλησης, ημερομηνία, ώρα, τρόπο συγκόλλησης και άλλες παραμέτρους. Υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης και των εικόνων συγκόλλησης.

Μέσω WiFi ο χειριστής μπορεί να ελέγχει όλη τη διαδικασία συγκόλλησης απο μακρυά βλέποντας ακριβώς την οθόνη της συσκευής και όλα τα στοιχεία στο κινητό ή το τάμπλετ του μέσω της ειδικής εφαρμογή της FURUKAWA (FITEL Smart App).

Η S124Μ12 προσφέρεται μαζί με απογυμνωτή και κόφτη ακριβείας 12 οπτικών ινών σε προστατευτική βαλίτσα.

Πλήρη τεχνικά στοιχεία υπάρχουν στη σελίδα http://optronics.gr/wp-content/uploads/2020/06/s124m12_en.pdf

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την OPTRONICS TECHNOLOGIES ABETE, Θεσσαλονίκης 79-81, 183 46 Μοσχάτο, τηλ. 210-9837121, 9886041, fax 210-9834814, e-mail: optronics@optronics.gr

You May Like This