nowmag.gr

Η Facebook τον τελευταίο καιρό έχει κάνει διάφορες απόπειρες να εισχωρήσει στην αγορά του hardware με προϊόντα όπως το Portal TV και το Facebook AR, κάποιες φορές με επιτυχία, άλλες όχι και τόσο. Σήμερα κάποιες αναφορές κάνουν λόγο πως η Facebook εργάζεται στο να κυκλοφορήσει το δικό της smartwatch με έμφαση σε δυνατότητες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Είναι λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε, αν όντως ισχύσει κάτι τέτοιο, πως το επιχειρηματικό μοντέλο και η δραστηριότητα του Facebook θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν στη μικρή οθόνη ενός smartwatch.

Σύμφωνα με την αναφορά, το smartwatch της Facebook θα παρέχει στους χρήστες πρόσθετες δυνατότητες εκτός από τις συνηθισμένες όπως παρακολούθηση της φυσικής του κατάστασης αλλά και ειδοποιήσεις. Επίσης, θα ενσωματώνει υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, μέσω των υπηρεσιών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των WhatsApp, Instagram και Messenger και θα μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ αυτόνομα.

Με τόσα πολλά smartwatch στην αγορά, η Facebook θα αναγκαστεί να βγάλει κάτι μοναδικό ή τουλάχιστον κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά υγείας και φυσικής κατάστασης των ανταγωνιστών. Μεγαλο ερώτημα παραμένει =αν υπάρχει αγοραστικό κοινό που θα ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ανησυχίες περί απορρήτου και ασφάλειας για το Facebook τα τελευταία χρόνια, η σύνδεση μιας ακόμη συσκευής με τις υπηρεσίες της Facebook μπορεί να μην είναι ότι πιο ελκυστικό, τουλάχιστον για τους πιο συνειδητοποιημένους αγοραστές.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να περιμένουμε το smartwatch της Facebook να φτάσει κάποια στιγμή στα χέρια μας το 2022. Και αν όλα πάνε καλά, ένα αναβαθμισμένο μοντέλο θα φτάσει επίσης το 2023.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/2/2021)

You May Like This