nowmag.gr

Αν και έχουν ακουστεί πολλές φήμες για ένα πιθανό ανθεκτικό Apple Watch, η Casio ήταν αυτή που παρουσίασε τελικά το πρώτο της ανθεκτικό smartwatch G-Shock, το οποίο μάλιστα θα βασίζεται στην πλατφόρμα Wear OS της Google. Το GSW-H1000, μέρος της ανθεκτικής σειράς G-Squad Pro της Casio, διαθέτει πολλές λειτουργίες άθλησης ενώ είναι και το πρώτο smartwatch G-Shock με έγχρωμη οθόνη.

Όπως θα περίμενε κανείς σε ένα G-Shock ρολόι, το GSW-H1000 έχει εντυπωσιακή εμφάνιση με το πίσω μέρος να καλύπτεται από τιτάνιο για επιπλέον αντοχή. Το smartwatch είναι ανθεκτικό στους έντονους κραδασμούς αλλά και μέσα στο νερό σε βάθος έως και 200 μέτρα. Το smartwatch βασίζεται στην πλατφόρμα Android Wear OS ενώ διαθέτει και οθόνη δύο επιπέδων (dual-layer), εκ των οποίων η μία πρόκειται για always-on λειτουργίες ενώ η δεύτερη έγχρωμη LCD θα μπορεί να εμφανίσει χάρτες, ειδοποιήσεις, δεδομένα των αισθητήρων κι άλλες πληροφορίες. Η πρώτη φορά που η Casio χρησιμοποιεί μία οθόνη όπως αυτή αν και το Wear OS το έχει ήδη ενσωματώσει και στη σειρά Pro Trek.

Το smartwatch διαθέτει πολλούς αισθητήρες, όπως GPS, οπτικό αισθητήρα καρδιακού παλμού, πυξίδα, υψόμετρο, βαρόμετρο κι άλλους. Περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή της Casio για 24 επιλογές προπόνησης σε εσωτερικό χώρο και 15 δραστηριότητες όπως τρέξιμο, ποδηλασία, κολύμβηση ή και πιο extreme αθλήματα όπως surfing & snowboard. Την ίδια στιγμή η πλατφόρμα Wear OS παρέχει πρόσβαση στις ειδοποιήσεις του smartphone, σε εφαρμογές αλλά και πρόσβαση στη λειτουργία Google Assistant. Το βασικό αρνητικό του smartwatch της Casio είναι η μικρή αυτονομία των περίπου 36 ωρών αν και αυτή μπορεί να επεκταθεί έως και τον 1 μήνα σε λειτουργία Multi Timepiece (λειτουργία κατά την οποία απενεργοποιείται το Wear OS και λειτουργεί μόνο το ρολόι και οι αισθητήρες).

Το Casio G-Squad Pro GSW-H1000 θα διατίθεται σε κόκκινο, μαύρο και μπλε χρώμα, θα κοστίζει $700 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα μέσα Μαΐου.

 

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/4/2021)

You May Like This