nowmag.gr

Πανέτοιμη για την επόμενη γενιά των δικών της επεξεργαστών είναι η Apple, καθώς η εταιρεία έχει συμφωνήσει ήδη με την TSMC για την παραγωγή chipsets σε κλίμακα 4nm σύμφωνα με πηγές από την Ταϊβάν. Η Apple υπέγραψε νέα συμφωνία με την TSMC για να αναλάβει την παραγωγή τόσο των νέων επεξεργαστών για Mac, όσο και για τους επεξεργαστές A15 που θα χρησιμοποιηθούν στα νέα iPhone.

Δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση σε επεξεργαστές κλίμακας 4nm, ωστόσο, έγινε γνωστό πως η TSMC θα πραγματοποιήσει τη μετάβαση σε αυτήν την κλίμακα νωρίτερα από το αναμενόμενο και συγκεκριμένα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2021. Γι’ αυτό η Apple έσπευσε να κλείσει όσο το δυνατόν νωρίτερα τη συμφωνία που θα εξασφαλίσει μαζική παραγωγή για τον νέο επεξεργαστή των Mac που θα δούμε το 2022.

Οι τελευταίας γενιάς επεξεργαστές της Apple είναι ο M1 και ο A14 Bionic, αμφότεροι κατασκευασμένοι με αρχιτεκτονική κλίμακας 5nm. Ειδικά για το νέο A15 SoC των iPhone 13 ακούγεται πως θα κατασκευαστεί με μια βελτιωμένη αρχιτεκτονική και πάλι στα 5nm, με τη μαζική παραγωγή να ξεκινά στα τέλη Μαΐου.

 

Πηγή:  techgear.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 5/4/2021)

You May Like This