nowmag.gr

Η Apple μήνυσε αυτόν τον μήνα τον πρώην υπάλληλο της Andrew Aude στο πολιτειακό δικαστήριο της Καλιφόρνια, ισχυριζόμενη ότι παραβίασε τη συμφωνία εμπιστευτικότητας της εταιρείας και παραβίασε την εργατική νομοθεσία διαρρέοντας ευαίσθητες πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης και σε εργαζόμενους σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Η Apple ζήτησε μια δίκη από ενόρκους και ζητά αποζημίωση άνω των 25.000 $.

Ο Aude εντάχθηκε στην Apple ως μηχανικός λογισμικού iOS το 2016, λίγο μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο. Εργάστηκε για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας, καθιστώντας τον “να έχει πρόσβαση σε απόρρητο σε πληροφορίες σχετικά με δεκάδες από τα πιο ευαίσθητα έργα της Apple”, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι για μια περίοδο πέντε ετών, ο Aude χρησιμοποίησε το iPhone της εργασίας του που είχε εκδοθεί από την Apple για να διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με περισσότερα από μισή ντουζίνα προϊόντα και πολιτικές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των τότε μη ανακοινωθέντων εφαρμογών Journal και Vision Pro, πολιτικών ανάπτυξης προϊόντων. στρατηγικές για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, τον αριθμό των εργαζομένων και πολλά άλλα.

Η Apple δεν κάνει επιπόλαια μήνυση κατά των πρώην υπαλλήλων της. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της εσκεμμένης καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων από τον κ. Aude, η Apple δεν μπορεί να γνωρίζει του τι αποκάλυψε σε ποιον και πότε. Πριν από την υποβολή αυτής της αγωγής, η Apple επικοινώνησε με τον κ. Aude για να επιλύσει πιθανώς αυτό το ζήτημα. Πριν από περισσότερο από ένα μήνα, η Apple επικοινώνησε με τον κ. Aude για να κατανοήσει το πλήρες εύρος των διαρροών του και να ζητήσει την πλήρη συνεργασία του για την επίλυση αυτού του ζητήματος χωρίς προσφυγή. Ο κ. Aude, ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε να συνεργαστεί.

Ο Aude φέρεται να αρνήθηκε επίσης να εκχωρήσει τις περιορισμένες μονάδες μετοχών της Apple που έλαβε ως μέρος του πακέτου αποζημίωσής του.

Η Apple είπε ότι ο Aude αποτελεί «συνεχή απειλή» για την εταιρεία λόγω της «μακράς και εκτεταμένης ιστορίας του στην αποκάλυψη [εμπιστευτικών πληροφοριών] σε τρίτους σκόπιμα και χωρίς εξουσιοδότηση, τις συνεχείς σχέσεις του με άτομα σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας και με δημοσιογράφους και προσπαθεί να αποκρύψει την ανάρμοστη συμπεριφορά του».

Η Apple επιδιώκει τόσο αποζημίωση όσο και τιμωρία σε ένα ποσό που θα καθοριστεί στη δίκη, και επίσης αναζητά άλλα νομικά μέσα.

Πηγή: https://appleworldhellas.com/i-apple-minyse-proin-ypallilo-gia-diarroi-tis-efarmogis-journal-tou-iphone-kai-polla-alla/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 3/4/2024)

You May Like This