nowmag.gr

Σε μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα για προγραμματιστές της Apple, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Ολλανδικής Αρχής Καταναλωτών και Αγορών (ACM) που την υποχρεώνει να επιτρέπει υπηρεσίες τρίτων να δέχονται πληρωμές εντός των εφαρμογών γνωριμιών. Τα ολλανδικά dating apps που συνδέονται ή χρησιμοποιούν τρίτο πάροχο πληρωμών εντός της εφαρμογής θα πρέπει και πάλι παρ’ όλα αυτά να πληρώνουν προμήθεια στην Apple για όλες τις συναλλαγές.

Πρόσφατες οδηγίες από την Ολλανδική Αρχή Καταναλωτών και Αγορών θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές εφαρμογών γνωριμιών στο App Store στην Ολλανδία να μοιράζονται πρόσθετες επιλογές επεξεργασίας πληρωμών με τους χρήστες. Για να συμμορφωθούμε με την εντολή της ACM, εισάγουμε δύο προαιρετικά νέα δικαιώματα που ισχύουν αποκλειστικά για εφαρμογές στο Ολλανδικό App Store. Οι προγραμματιστές των dating apps που θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα αγορών της Apple μπορούν ακόμη να το κάνουν και δεν χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες.

Για την προσθήκη επιλογών πληρωμής τρίτων, οι προγραμματιστές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα δικαιώματα της Apple, αλλά η εταιρεία τους προειδοποίησε ότι αυτό θα συνεπάγεται πρόσθετες ευθύνες και θα θέσει ορισμένους νέους κινδύνους.

Προτού εξετάσετε το ενδεχόμενο να υποβάλετε αίτηση για ένα από αυτά τα δικαιώματα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι ορισμένες λειτουργίες του App Store που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεν θα είναι διαθέσιμες στους πελάτες σας, εν μέρει επειδή δεν μπορούμε να επικυρώσουμε την ασφάλεια των πληρωμών που πραγματοποιούνται εκτός τους ασφαλούς συστήματος πληρωμών του App Store. Επειδή η Apple δεν θα γνωρίζει άμεσα τις αγορές που πραγματοποιούνται με χρήση εναλλακτικών μεθόδων, η Apple δεν θα μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες με επιστροφές χρημάτων, ιστορικό αγορών, διαχείριση συνδρομών και άλλα ζητήματα που προκύπτουν κατά την αγορά ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών μέσω αυτών των εναλλακτικών μεθόδων. Θα είστε υπεύθυνοι για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων με τους πελάτες.

Η Apple πρόσθεσε ότι διαφωνεί με την απόφαση της ACM, πιστεύει ότι δεν είναι προς το συμφέρον των χρηστών και άσκησε έφεση κατά της απόφασης σε ανώτερο δικαστήριο. Συγκεκριμένα, η Apple εξήγησε ότι ανησυχεί ότι αυτές οι αλλαγές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την εμπειρία του χρήστη και να δημιουργήσουν νέες απειλές για το απόρρητο των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων τους.

Η Apple τόνισε τα οφέλη του δικού της συστήματος πληρωμών για τους προγραμματιστές, το οποίο συνεχίζει να είναι διαθέσιμο ως επιλογή για τους προγραμματιστές για χρήση στις ολλανδικές εφαρμογές γνωριμιών.

Η Apple σχεδίασε το App Store για να είναι ένα ασφαλές και αξιόπιστο μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να ανακαλύψουν και να κατεβάσουν εφαρμογές. Το σύστημα αγορών της Apple, αναπόσπαστο κομμάτι της εμπορικής μας πλατφόρμας, προσφέρει στους χρήστες μια ιδιωτική και ασφαλή εμπειρία σε εφαρμογές και συσκευές Apple και τους διευκολύνει να διαχειρίζονται τις αγορές και τις συνδρομές τους για ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες.

Η εντολή προήλθε από μια ολλανδική έρευνα που ξεκίνησε το 2019, η οποία εξέτασε εάν οι επιχειρηματικές πρακτικές της Apple ισοδυναμούσαν με κατάχρηση ισχύος στην αγορά. Η έρευνα περιελάμβανε μια καταγγελία από την Match Group, την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Tinder, η οποία ισχυρίστηκε ότι οι κανόνες της Apple την εμπόδιζαν να επικοινωνεί απευθείας με τους πελάτες της σχετικά με τις πληρωμές.

Η ACM ανέφερε ότι η Apple επιβάλλει παράλογους όρους απαγορεύοντας στους χρήστες να επιλέξουν μέθοδο αγοράς εντός των εφαρμογών. Η Apple προειδοποιήθηκε ότι έπρεπε να επιτρέψει στις εφαρμογές γνωριμιών να προσφέρουν επιλογές πληρωμής σε τρίτους έως το Σάββατο 15 Ιανουαρίου, διαφορετικά θα αντιμετωπίζε πρόστιμο €50 εκατομμυρίων. Η Apple ανέφερε ότι θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεωτικές αλλαγές σύντομα.

Πηγή: insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 18/1/2022)

You May Like This


Comments are closed.