nowmag.gr

Οι δικαστικές διαμάχες (βλ. Epic Games) και η δυσαρέσκεια των developers για ορισμένους από τους Όρους Χρήσης του App Store δεν φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν την Apple από το να εφαρμόσει όσα επιθυμεί στο κατάστημα της.

Η εταιρεία ενημέρωσε τους δημιουργούς εφαρμογών πως από τις 30 Ιουνίου 2022 θα είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν στους χρήστες έναν ξεκάθαρο τρόπο διαγραφής του λογαριασμού τους, σε περίπτωση φυσικά που απαιτείται η δημιουργία του για να χρησιμοποιήσουν τις εφαρμογές τους. Μάλιστα, διευκρινίζει πως οι μέσες λύσεις παγώματος του λογαριασμού ή προσωρινής απενεργοποίησης δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Χάριν στο νέο μέτρο, οι χρήστες συσκευών iOS δεν θα ταλαιπωρούνται με πολύπλοκες διαδικασίες όταν θέλουν να διαγράψουν οριστικά την παρουσία τους από μια εφαρμογή – υπηρεσία, πάντοτε στο πλαίσιο της προστασίας των δεδομένων και της ιδιωτικότητας τους.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα υποχρεωθούν στην προσθήκη εύκολης διαγραφής λογαριασμού οι υπάρχουσες εφαρμογές ή αν θα αφορά μόνο ό,τι νέο κυκλοφορήσει από τις 30 Ιουνίου 2022 και έπειτα, ούτε ποιες θα είναι οι κυρώσεις για τους developers που δεν θα έχουν, ενδεχομένως, συμμορφωθεί.

Πηγή: techgear.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 31/5/2022)

You May Like This