nowmag.gr

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται δύο αξιόπιστες πηγές, η Amazon ενδιαφέρεται να αγοράσει την προπληρωμένη ασύρματη υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας Boost Mobile από τις αμερικάνικες εταιρίες τηλεπικοινωνιών T-Mobile και Sprint.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, ο γίγαντας της online πώλησης επιθυμεί την αγορά της Boost Mobile στα πλαίσια μιας συνηθισμένης συμφωνίας χονδρικής, η οποία θα επέτρεπε στον αγοραστή να χρησιμοποιήσει το ασύρματο δίκτυο της T-Mobile για τουλάχιστον έξι χρόνια. Η Amazon θα ενδιαφερόταν επίσης και για οποιοδήποτε ασύρματο φάσμα που θα μπορούσε να εκχωρηθεί, ενώ τόσο αυτή, όσο και οι T-Mobile, Sprint δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής δημόσια θέση.

 

Οι εταιρίες T-Mobile και Sprint θέλουν να πουλήσουν την Boost Mobile, ώστε να μειώσουν το μερίδιό τους στην αγορά της προπληρωμένης ασύρματης υπηρεσίας και να αποκτήσουν κανονιστική έγκριση για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευσή τους, ύψους 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στις 22 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών FCC (Federal Communications Commission), Ajit Pai, έδωσε το πράσινο φως για τη συγχώνευση, με την προϋπόθεση ότι οι T-Mobile και Sprint θα εκποιήσουν την Boost Mobile, ενώ θα τους ζητηθεί επίσης να αναπτύξουν 5G δίκτυα σε αγροτικές περιοχές και να προσφέρουν αξιόπιστη ασύρματη ευρυζωνική σύνδεση που θα αντικαταστήσει τη σταθερή. Η συγχώνευση θα μειώσει τον αριθμό των μεγάλων εταιριών τηλεπικοινωνιών από τέσσερις σε τρεις και σύμφωνα με το Bloomberg o επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής οργάνωσης DOJ, Makan Delrahim, επιθυμεί τη διατήρηση και των τεσσάρων, ώστε να παραμείνει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.

Η T-Mobile και η Sprint είναι η τρίτη και η τέταρτη αντίστοιχα μεγαλύτερη εταιρία τηλεπικοινωνιών μετά τις Verizon και AT&T. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί η συγχώνευση, ο διευθύνων σύμβουλος της T-Mobile, John Legere, θα διατηρήσει τη θέση του.

Του Χάρη Ματθαίου 

You May Like This