nowmag.gr

Η Amazon πλέον επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής της στο iOS να δοκιμάζουν τα παπούτσια που επιθυμούν να αγοράσουν, με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας (AR, Augmented Reality).

Οι πελάτες της Amazon στις ΗΠΑ και στον Καναδά μπορούν πλέον να δοκιμάζουν τα παπούτσια που επιθυμούν να αγοράσουν. Μάλιστα, μπορούν να δοκιμάζουν ζευγάρια από διάφορες μάρκες, όπως η New Balance, η Adidas, η Reebok και άλλες.

Οι πελάτες μπορούν να στρέψουν την κάμερα του iPhone τους προς τα πόδια τους και να δοκιμάσουν ποικιλία από παπούτσια, ώστε να δουν πως φαίνονται στα πόδια τους από διαφορετικές οπτικές γωνίες για να καταλήξουν στην επιλογή του σχεδίου ή του χρώματος κ.ά. Δυστυχώς -τουλάχιστον επί του παρόντος- το εργαλείο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό του μεγέθους του παπουτσιού, κάτι που αναμφισβήτητα θα ήταν φανταστικό. Προς το παρόν, η νέα αυτή λειτουργία είναι διαθέσιμη για τους χρήστες που διαθέτουν iPhone 7 ή νεότερο με την Amazon να λέει πως το εργαλείο θα είναι σύντομα διαθέσιμο και για τους χρήστες συσκευών Android.

Να θυμίσουμε, ότι το 2017, η εταιρεία διέθεσε μία νέα λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας (AR) εντός της εφαρμογής της, η οποία επέτρεπε στους πελάτες της να βλέπουν πως θα φαίνεται ένα έπιπλο στον χώρο τους. Η συγκεκριμένη προσέγγιση επεκτάθηκε σε προϊόντα ομορφιάς, με τους πελάτες της εταιρείας να μπορούν να δοκιμάσουν προϊόντα μακιγιάζ εντός της εφαρμογής σε συνεργασία με την εταιρεία L’Oréal. Επιπλέον, διέθεσε μία λειτουργία AR που συνδέεται με το Amazon Salon και που επιτρέπει στους πελάτες να δουν πώς φαίνονται τα χτενίσματα και τα χρώματα μαλλιών πριν προχωρήσουν στο κόψιμο, στο βάψιμο η στο χτένισμα της επιθυμίας τους. Οι πελάτες στις ΗΠΑ και στον Καναδά μπορούν να σαρώσουν τον κωδικό QR που υπάρχει στην ιστοσελίδα της εταιρείας για να δοκιμάσουν τη νέα λειτουργία δοκιμής παπουτσιών ή να αναζητήσουν τον όρο «Virtual Try On» στο app της Amazon στο iOS.

Πηγή:  insomnia.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 14/6/2022)

 

You May Like This