nowmag.gr

Η Amazon ανακοίνωσε ότι τα πιο πρόσφατα Kindles θα αποκτήσουν ένα νέο απλούστερο περιβάλλον χρήσης μέσω ενημέρωσης λογισμικού. Η ενημέρωση επικεντρώνεται κυρίως στην πλοήγηση του χρήστη, προσθέτοντας μία μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης που επιτρέπει στους χρήστες να εναλλάσσονται γρήγορα μεταξύ της αρχικής οθόνης, του βιβλίου που διαβάζουν εκείνη τη στιγμή αλλά και της Βιβλιοθήκης τους. Ορισμένοι χρήστες έχουν ήδη την ενημέρωση εδώ και κάποιες εβδομάδες, αλλά η Amazon ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει ευρέως τις επόμενες εβδομάδες.

Έχει αλλάξει επίσης και ο τρόπος πρόσβασης στις Γρήγορες Ρυθμίσεις του Kindle, μέσα από τις οποίες ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Πτήσης, να ρυθμίσει τη φωτεινότητα κι άλλα. Ο χρήστης για είσοδο σε αυτές τις ρυθμίσεις θα πρέπει πλέον να σύρει από το επάνω μέρος της οθόνης προς τα κάτω, αντί να πατήσει ένα κουμπί, όπως γίνονταν έως σήμερα.

Η Amazon αναφέρει ότι το ανανεωμένο UI θα κυκλοφορήσει στις υποστηριζόμενες συσκευές (Kindles 8ης γενιάς, Paperwhite 7ης γενιάς, Oasis κι άνω) τις επόμενες εβδομάδες. Βασικά, η ενημέρωση θα περιλαμβάνει τα περισσότερα Kindles που κυκλοφόρησαν από το 2015. Δυστυχώς, η Amazon δεν έχει κάνει τις πληροφορίες της γενιάς των Kindles εύκολα διαθέσιμες, μέχρι την ενημέρωση που κυκλοφορεί τώρα. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένας χρήστης εάν η συσκευή του πληροί τις προϋποθέσεις είναι να αναζητήσει στη Google τον αριθμό του μοντέλου, ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής.

Γενικά, τα Kindles δεν ανανεώνονται πολύ συχνά. Η Amazon μάλιστα μόλις φέτος πρόσθεσε μία λειτουργία με την οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να θέσουν το εξώφυλλο του βιβλίου που διαβάζουν ως ταπετσαρία στην οθόνη κλειδώματος. Άλλες δυνατότητες, όπως μια «πειραματική» ετικέτα που προϋπήρχε για τουλάχιστον 10 χρόνια, έχει πλέον εξαφανιστεί.

Η ενημέρωση θα εγκατασταθεί αυτόματα στο Kindle εάν αυτό είναι συνδεδεμένο στο Wi-Fi, αν και οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν και χειροκίνητα τη συσκευή τους χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/9/2021)

You May Like This