nowmag.gr

Παρόλο που η AMD έχει λανσάρει τους Ryzen επεξεργαστές δεύτερης γενιάς για επιτραπέζιους υπολογιστές από τον περασμένο Αύγουστο και ήδη προετοιμάζει την τρίτη γενιά αυτών, μόλις πρόσφατα η τελευταία τεχνολογία των επεξεργαστών της άρχισε να εφαρμόζεται σε νέους φορητούς υπολογιστές. Η Acer είναι ο τελευταίος κατασκευαστής που προσθέτει τα νεότερα Ryzen chip στα notebook που παράγει, αναβαθμίζοντας τον gaming φορητό υπολογιστή της Nitro 5 στο λεπτό και ελαφρύ Swift 3.

Η τρέχουσα σειρά Nitro 5 διαθέτει μοντέλα με Ryzen 5 2500U επεξεργαστές, αλλά οι ανανεωμένες εκδόσεις θα είναι διαμορφωμένες με Ryzen 7 3750H επεξεργαστές. Όπως και στη σειρά με τους Ryzen 5 επεξεργαστές, οι νέοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν γραφικά Radeon RX 560 και οθόνες 15,6 ιντσών Full HD 1080p. Περιλαμβάνουν επίσης και άλλες φιλικές προς τους gamers προδιαγραφές, όπως  την τεχνολογία CoolBoost της Acer για την παροχή πρόσθετης ψυκτικής απόδοσης που απαιτεί η εκτέλεση των παιχνιδιών, καθώς και την τεχνολογία Network Optimizer που χρησιμοποιείται για την εκκαθάριση των σημείων συμφόρησης που παρεμποδίζουν την αποτελεσματική ροή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Με βάρος 1,45 κιλών και πάχος 0,71 ιντσών, το Swift 3 απευθύνεται σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό, όπως επιχειρηματίες που αναζητούν ελαφρύ εξοπλισμό για τα ταξίδια τους. Έτσι, η νέα σειρά θα περιλαμβάνει Ryzen 3700 επεξεργαστές, οι οποίοι απαιτούν πολύ χαμηλότερη ισχύ σε σύγκριση με αυτή του 3750H chip του Nitro 5. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αντί για ξεχωριστή κάρτα θα αποστέλλονται με ενσωματωμένα γραφικά Radeon Vega, αν και η Acer λέει ότι θα προσφέρει την Radeon 540X ως επιλογή. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του Swift 3 έχει επίσης αναβαθμιστεί, με την εταιρεία να υπόσχεται λεπτότερα πλαίσια και μια οθόνη κλίσης 180 μοιρών. Μέχρι στιγμής, διαθεσιμότητα και τιμολόγηση δεν έχουν ανακοινωθεί από την Acer.

του Χάρη Ματθαίου

You May Like This