nowmag.gr

Τον περασμένο Ιούνιο, η AMD είχε ανακοινώσει ότι η Radeon RX 6900 XT Liquid Cooled Edition που διαθέτει την pre-binned GPU με την κωδική ονομασία Navi 21 XTXH θα ήταν αρχικά διαθέσιμη μόνο σε OEMs και σε επιλεγμένους συναρμολογητές υπολογιστών.

Η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών δεν αναμενόταν να διατεθεί στην ευρύτερη αγορά DIY αν και δεν ήταν λίγοι οι retailers στην Ινδία για παράδειγμα που ξεκίνησαν να πωλούν την κάρτα γραφικών ξεχωριστά λίγο μετά την ανακοίνωση της. Όπως και να συνέβη, σήμερα η κάρτα γραφικών -κατασκευασμένη από την PowerColor, μοντέλο AXRX 6900XT 16GBD6-MW2DHC- διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες από επιλεγμένους retailers στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, ανάμεσα στους οποίους είναι και το Γερμανικό ηλεκτρονικό κατάστημα Mindfactory έναντι €1749.

 

 

Η τιμή είναι η υψηλότερη που έχουμε δει για τη συγκεκριμένη κάρτα γραφικών καθώς ήταν διαθέσιμη για €1679 για περίπου μία εβδομάδα στις αρχές Νοεμβρίου.

Όσον αφορά στην κάρτα γραφικών, διαθέτει ενισχυμένους χρονισμούς σε σχέση με το απλό μοντέλο Radeon RX 6900 XT. Η GPU της εργοστασιακά υδρόψυκτης κάρτας γραφικών είναι χρονισμένη στα 2435 MHz από τα 2250 MHz του απλού μοντέλου ενώ η μνήμη της «τρέχει» με ταχύτητα 18 Gbps αντί για 16 Gbps.

Η επίσημη ανακοίνωση της AMD: «Η AMD πρόκειται να διαθέσει έναν περιορισμένο αριθμό υδρόψυκτων καρτών γραφικών Radeon RX 6900 XT που κάνουν χρήση του πρότυπου σχεδιασμού σε επιλεγμένους system integrators. Οι system integrators αποτελούν κρίσιμο μέρος του οικοσυστήματος gaming και η προσφορά του συγκεκριμένου μοντέλου μέσω των καναλιών τους θα βοηθήσει στο να φτάσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα στα χέρια των gamers».

 

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 3/12/2021)

You May Like This