nowmag.gr

Η κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία εν μέσω των νέων διαπραγματεύσεων δεν φαίνεται να ακυρώνει τα σχέδια της Ρωσίας για την ολοκληρωτική ψηφιακή απεμπλοκή από τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη Λευκορωσία, η Ρωσία θα αποσυνδεθεί από τον παγκόσμιο ιστό στις 11 Μαρτίου 2022 και μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί εντός χώρας οι servers και τα domains των ρωσικών ιστοσελίδων. Επιπλέον, γίνεται λεπτομερής ανάλυση των δεδομένων και της δομής τους.

Η Ρωσία είχε επιχειρήσει δοκιμαστικά να αποσυνδεθεί από τον παγκόσμιο ιστό πέρυσι το καλοκαίρι, με τις δύο δοκιμές του Ιουνίου και του Ιουλίου να ολοκληρώνονται με επιτυχία, ενώ παράλληλα έθεσε για πρώτη φορά σε λειτουργία το δικό της Internet, το RuNet. Στο παρελθόν, ο πρόεδρος Vladimir Putin είχε χαρακτηρίσει το Internet ως εργαλείο της CIA και ανέφερε ότι το ενδεχόμενο αποσύνδεσης θα προστάτευε τη χώρα και τους πολίτες της από την επιθετική στρατηγική κυβερνοασφαλείας των ΗΠΑ.

Η 11η Μαρτίου 2022 βρίσκεται πολύ κοντά μας και θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η πληροφορία. Σε περίπτωση που προχωρήσει το project του RuNet, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει και αν θα υπάρχουν τρόποι επικοινωνίας με το υπόλοιπο Internet, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην Κίνα με το περίφημο Great Firewall.

Πηγή: techgear.gr
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 9/3/2022)

You May Like This