nowmag.gr

Η διαδικτυακή διδασκαλία την εποχή του κορονοϊού έχει εκτοξευτεί στα ύψη καθώς η εξάπλωση του ιού σε όλο τον πλανήτη απειλεί την υγεία των ανθρώπων. Ένα πρόβλημα όμως της διαδικτυακής διδασκαλίας είναι ότι ορισμένα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η Καλιφόρνια, για να εξασφαλίσει ότι κάθε μαθητής θα μπορέσει να παρακολουθήσει διαδικτυακά τα μαθήματα συνεργάστηκε με την Goolge για να παρέχει τόσο Wi-Fi όσο και Chromebooks στους μαθητές.

Όπως θα έχετε καταλάβει, τέτοιου είδους μαθήματα γίνονται στην χώρα μας, ωστόσο η αναπαραγωγή των βίντεο, η παρουσίαση κλπ. απαιτούν μία ικανοποιητική σύνδεση ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Η Google λοιπόν θα προσφέρει 100.000 Wi-Fi access points για την βελτίωση των δικτύων. Επιπλέον, ο Αμερικανικός κολοσσός θα προσφέρει στους μαθητές που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη 4.000 Chromebook. Ο Sundar Pichai, CEO της Gooogle μέσα από το Twitter δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε με τον Gavin Newsom και άλλους για να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα στην πατρίδα μας. Παρέχουμε 4.000 Chromebook σε μαθητές της Καλιφόρνιας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και δωρεάν Wi-Fi σε 100.000 αγροτικά νοικοκυριά κατά την διάρκεια της κρίσης του #COVID19 για να καταστεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση πιο προσιτή.

Πηγή: techblog.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 3/4/2020)

You May Like This