nowmag.gr

Η Poco, το sub-brand της Xiaomi που βαδίζει ανεξάρτητο πλέον δρόμο, ανακοίνωσε σήμερα τα δύο νέα της μοντέλα, τα Poco X3 Pro καθώς και το Poco F3.

Και τα δύο μοντέλα ακολουθούν την ίδια συνταγή που ξεχώρισε τις προτάσεις της εταιρείας από τον ανταγωνισμό, συνδυάζοντας τεχνικά χαρακτηριστικά που βρίσκουμε σε ναυαρχίδες, με τιμή που ανήκει όμως στη μεσαία κατηγορία. Ο σχεδιασμός του κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα χωρίς να υπάρχει όμως κάποια υποστήριξη αδιαβροχοποίησης.

Η οικονομικότερη πρόταση των δύο μοντέλων είναι το X3 Pro, που έρχεται με οθόνη 6,67 ιντσών, τεχνολογίας LCD, FHD+ ανάλυση και ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Στο εσωτερικό υπάρχει το ολοκαίνουριο Snapdragon 860 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2,96GHaz και με Adreno 640 GPU, που υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις από ναυαρχίδα 2ετίας.

Στο φωτογραφικό τομέα και στο πίσω μέρος συγκεκριμένα υπάρχει κύρια κάμερα 48MP, 8MP υπερευρυγώνια κάμερα, καθώς και δύο αισθητήρες των 2MP για λήψεις bokeh και μακροφωτογράφηση. Στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει η 5η κάμερα για selfies με ανάλυση 20MP η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ξεκλείδωμα του κινητού μέσω αναγνώρισης προσώπου.

Άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν το Poco X3 Pro είναι η μπαταρία των 5160mAh, η υποστήριξη γρήγορος φόρτισης στα 33W (ο σχετικός φορτιστής περιλαμβάνεται στη συσκευασία), η υποστήριξη dual-sim καθώς και η υποστήριξη NFC, USB-C, IR blaster και θύρας ακουστικών 3.5χιλ.

Παράλληλα η Poco ανακοίνωσε και το Poco F3 το οποίο μπορεί να θεωρηθεί ως ο διάδοχος του Pocophone F1, του best-seller της εταιρείας και στην ουσία είναι το Redmi K40 με διαφορετική ονομασία. Με οθόνη AMOLED στις 6,67 ίντσες και ρυθμό ανανέωσης 120Hz, το Poco F3 υποστηρίζει HDR10+ και φωτεινότητα 1300nits. Ενσωματώνει νεότερο chipset της Qualcomm και συγκεκριμένα το Snapdragon 870 που υπόσχεται όχι μόνο καλύτερες επιδόσεις αλλά και δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα.

Η τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος περιλαμβάνει και πάλι φακό στα 48MP, υπερευρυγώνιο στα 8MP αλλά και τηλεφακό στα 5MP που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μακροφωτογράφηση. Η selfie κάμερα είναι και πάλι στα 20MP ενώ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4520mAh υποστηρίζοντας γρήγορη φόρτιση στα 33W.

Το Poco F3 είναι παράλληλα το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με τριπλό μικρόφωνο και υποστήριξη Dolb Atmos προσφέροντας «υψηλή ηχητική εμπειρία για gaming, video ή μουσική, ανεξάρτητα αν χρησιμοποιεί κανείς ακουστικά ή τα ηχεία της συσκευής».

Και τα δύο μοντέλα αναμένονται στην Ελληνική αγορά, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση για την ώρα για την ακριβή ημερομηνία διάθεσής ή την τελική τιμή. Πάντως με βάση την παρουσίαση της Poco που ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα, το Poco X3 Pro θα διατεθεί σε τρία χρώματα (Phantom Black, Frost Blue και Metal Bronze) και σε δύο παραλλαγές μνήμης: 6GB + 128GB και 8GB + 256GB. Το πρώτο μοντέλο θα κοστίζει σε πολλές χώρες €249 ενώ το δεύτερο με τα 8GB RAM, θα έχει κόστος €299.

Με τη σειρά του το Poco F3 θα διατεθεί στα ίδια χρώματα και configurations με το Poco X3 Pro, με τιμές €349 και €399 αντίστοιχα.

Πηγή: insomnia.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 23/3/2021)

You May Like This