nowmag.gr

Η Nokia Corp διατηρεί τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης, μετά από τις υψηλότερες πωλήσεις στις βασικές δραστηριότητες εξοπλισμού δικτύων στο β΄ τρίμηνο, καθώς συνεχίζεται η αύξηση της ζήτησης για δίκτυα πέμπτης γενιάς.

“Η Nokia εμφάνισε ένα ισχυρό β΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω της ζήτησης για το 5G, με γνώμονα ένα ανταγωνιστικό χαρτοφυλάκιο και ενισχυμένη επιχειρησιακή εκτέλεση”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Rahjeev Suri.

“Συνεχίζουμε επίσης να ενισχύουμε τη θέση μας στο 5G, και τώρα έχουμε 45 εμπορικές συμφωνίες στο 5G, και 9 “ζωντανά” δίκτυα, δήλωσε.

Ωστόσο η εταιρεία προειδοποίησε πως τα ρίσκα παραμένουν, με τις απαιτήσεις της επιχειρησιακής εκτέλεσης στο β΄ εξάμηνο, την αβεβαιότητα σε σχέση με το εμπόριο και τις προκλήσεις στην κινεζική αγορά.

Δεδομένων αυτών των ανησυχιών η Nokia δήλωσε πως θα συνεχίσει να εστιάζει στον στόχο μείωσης του κόστους κατά 700 εκατ. ευρώ, βελτίωσης της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και προώθησης της εφαρμογής αυτής της στρατηγικής.

Τα προσαρμοσμένα (μη ελεγμένα με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα) καθαρά κέρδη του τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 258 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 144 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 159 εκατ. ευρώ. Σε μη προσαρμοσμένη βάση, η Nokia ανακοίνωσε ζημιές 193 εκατ. ευρώ έναντι των 159 εκατ. ευρώ που αναμενόταν.

Οι πωλήσεις στο τρίμηνο αυξήθηκαν 7,2% στα 5,69 δισ. ευρώ, με τους αναλυτές να αναμένουν 5,43 δισ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στη βασική μονάδα δικτύων αυξήθηκαν 7,6%, και το λειτουργικό περιθώριο στην εν λόγω μονάδα να αυξάνεται στο 2,7% από το 0,8%.

Η εταιρεία διατήρησε τις εκτιμήσεις της για το σύνολο της χρήσης.

capital.gr

You May Like This