nowmag.gr

Στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας επέρριψε την ευθύνη της διακοπής του 5G ο δήμαρχος της πόλης μιλώντας σε εκπομπή του ΟΡΕΝ.

«Υπάρχουν διάφορες εκθέσεις που μιλούν για τις επιπτώσεις στην υγεία από τη χρήση του 5G. Όμως σύμφωνα με τις μετρήσεις μας τα όρια του 5G είναι πολύ χαμηλότερα από όλα εκείνα στην Ευρώπη και δυστυχώς με την απλή αναλογική το δημοτικό συμβούλιο έχει την δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις», τόνισε ο δήμαρχος της Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναφερόμενος στο δίκτυο νέας γενιάς 5G.

Το 5G είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα που, εκτός από την Καλαμάτα, χρησιμοποιείται στον δήμο Τρικκαίων και στον δήμο Ζωγράφου.

Τι συνέβη στο δημοτικό συμβούλιο της Καλαμάτας για το 5G

Πολίτες που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υποστήριξαν ότι η πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου δικτύου είναι πείραμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, ενώ μάλιστα μεταξύ άλλων ακούστηκε και η φράση πως η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, θα μπορεί «να στειρώσει τον Καλαματιανό πολίτη».

Ο κ. Βασιλόπουλος μιλώντας για την ταραχώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας τόνισε πως:

«Στο δημοτικό συμβούλιο ακούστηκαν απόψεις που μιλούν πως το 5G επηρεάζει την στειρότητα και τις γεννήσεις, κάτι που θεωρώ αστειότητες, ενώ επίσημα χείλη δημοτικών συμβούλων έλεγαν πως “δεν θέλω να γίνω πειραματόζωο, δεν θέλω να πειραματιστούν πάνω μου”. Οι πολίτες δεν καθησυχάστηκαν ούτε από το γεγονός πως οι επιστημονικές μετρήσεις του Δημόκριτου, που δείχνουν ότι η ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου».

Κλείνοντας ο δήμαρχος της Καλαμάτας επεσήμανε πως: «Κοιτάμε το μέλλον με θάρρος και επιφυλακτικότητα όπου χρειάζεται αλλά θα πρέπει να δεχτούμε τις μετρήσεις των ειδικών και να ενημερωθούν οι πολίτες που έχουν αμφιβολίες ή φοβούνται».

Πηγή: sputniknews

Κώστας Παπαζαχαρίου (10/12/2019)

You May Like This