nowmag.gr

Στις οθόνες των κινητών 6.4 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων της χώρας μας θα βρίσκεται ο ΕΦΚΑ σε λιγότερο από 3 χρόνια από σήμερα. Είναι ένα από τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του ψηφιακού του μετασχηματισμού του φορέα για να εκλείψουν οι παθογένειες του συστήματος.

Μεταξύ άλλων στα μέτρα περιλαμβάνεται και η δημιουργία ενός ψηφιακού πορτοφολιού στο στο οποίο θα είναι άμεσα προσβάσιμες όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι ασφαλισμένοι. Από τα ένσημα, τα έτη ασφάλισης, τις εισφορές, την ασφαλιστική ικανότητα και το πότε αυτή λήγει έως την σύνταξη και πότε καταβάλλεται, τα αναδρομικά ποσά αλλά και τα ραντεβού.

Για να ολοκληρωθεί όμως αυτό το έργο θα πρέπει να περάσει πρώτα από την πλήρη ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα την ολοκλήρωση της ψηφιακής αποτύπωσης του ασφαλιστικού βίου. Όπως επισημαίνει δηλαδή το euro2day αυτό θα σημάνει ουσιαστικά το τέλος του χαρτοβασιλείου και της γενικότερης γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τους Έλληνες.

Ο συνταξιούχος θα βλέπει την σύνταξή του, θα έχει στο κινητό του την συνταξιοδοτική απόφαση, πότε πληρώνεται η σύνταξη, αν δικαιούται αναδρομικά, ενώ θα έρχεται και ειδοποίηση για την καταβολή και το ακριβές ποσό. Όσον αφορά τους ασφαλισμένους θα γνωρίζει πότε πληρώνεται από τον εργοδότη η εισφορά, πότε εκδόθηκε η ταυτότητα πληρωμής για τους επαγγελματίες και αγρότες αλλά και θα γνωρίζει το χρόνο ασφάλισης, τις οφειλές και την ύπαρξη ή μη ασφαλιστικής ικανότητας. Στο ίδιο ηλεκτρονικό πορτοφόλι, θα μπορεί ο ασφαλισμένος να περάσει και την Κάρτα Αναπηρίας που ήδη είναι ηλεκτρονική, παράλληλα βέβαια με τις υποχρεώσεις του προς τα ΚΕΠΑ.

Πηγή: https://techmaniacs.gr/
(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 12/3/2024)

You May Like This